Ξεκινά η συγκέντρωση στοιχείων για την αποζημίωση των ζημιών από την βροχόπτωση

Οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις ,υπό τον συντονιστικό ρόλο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων (υπό σύσταση ) , αναλαμβάνουν την συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων που αφορούν τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί Νεκταρινιών , Ροδακίνων συμπυρήνων και επιτραπεζίων , από τις...

13-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Βεσυρόπουλος: "Αδικαιολόγητη ολιγωρία στην καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες που ξεράθηκαν τα δέντρα τους"

Επαναφέρει το ζήτημα της καταβολής αποζημιώσεων από πόρους του προγράμματος ΠΣΕΑ στους αγρότες της Ημαθίας, που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του 2014 οι δενδροκαλλιέργειες τους ξεράθηκαν και δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής...

13-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δικάζονται την Πέμπτη μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας για την περσινή απεργία

Αντιμέτωπα με την δικαιοσύνη θα βρεθούν τα μέλη της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Βράνας. Την Πέμπτη το πρωί έχουν παραπεμφθεί και θα δικαστούν στην Βέροια για παρακώλυση συγκοινωνιών στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

12-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Την Παρασκευή το χιλιάρικο στις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα στις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει κατά την...

12-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΕΚΕ: Ραγδαία αύξηση της καλλιέργειας συμπύρηνου ροδάκινου

Απολογιστικά στοιχεία που αφορούν το συμπύρηνο ροδάκινο έδωσε στην δημοσιότητα η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος. Αναλυτικά:

12-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δεύτερη θητεία για Αγγελίνα στην Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδας

Στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδας εκλέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας. Είναι η δεύτερη σερί εκλογή του.

11-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 6μμ στην αίθουσα του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας για τα ακόλουθα ζητήματα:

11-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αναρτήθηκαν οι πίνακες πληρωμής για τη νιτρορύπανση

Αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ, στον 3ο όροφο, στη Μητροπόλεως 44 στη Βέροια, οι καταστάσεις πληρωμής δικαιούχων και απορριπτόμενων Ανειλημμένες υποχρεώσεις Μέτρου Μ10 της Δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του Π.Α.Α 2014-2020- ΕΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ...

11-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ερώτηση στην Βουλή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού για αγροτικά θέματα

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν από κοινού η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους αγρότες».

08-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν στον Κοπανό εξετάσεις άδειας οδήγησης τρακτέρ

Πάνω από 120 ήταν οι πολίτες που προσήλθαν για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης γεωργικό μηχανήματος, στις εξετάσεις που πραγματοποίησε η Π.Ε Ημαθίας, το πρωί της Παρασκευής 8ης Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας.

08-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Βεσυρόπουλος: ""Οι αγρότες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο ανάλγητη και αδιάφορη κυβέρνηση"

Για αδράνεια, ολιγωρία και αναβλητικότητα, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος με ερώτηση που κατέθεσε εκ νέου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητά να του απαντήσει, για το αν και πότε θα...

05-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Καρασαρλίδου: Ξεκίνησαν οι πληρωμές στο "Κομφούζιο"

Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής του 70% επί του συνόλου της ενίσχυσης (προκαταβολή) για το πρώτο έτος εφαρμογής (2017) της Δράσης 10.1.08 "Εφαρμογή της μεθόδου της σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων (Κομφούζιο)", σύμφωνα με την προβλεπόμενη ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, στο πλαίσιο...

05-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Συζήτηση για νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας

Την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα «νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία».

04-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ξεκινά η προκήρυξη δράσεων για το πρόγραμμα «LEADER» για αναπτυξιακές δράσεις στις αγροτικές…

Υπεγράφησαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, οι δύο υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στις λεπτομέρειες της εφαρμογής του Μέτρου 19 για το «LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

04-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας διαμαρτύρεται για την μη πληρωμή της προκαταβολής στο "Κομφούζιο"

Ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας εκφράζοντας την αγανάκτηση των ροδακινοπαραγωγών μελών του, διαμαρτύρεται για τη μη πληρωμή της προκαταβολής της αποζημίωσης για την εφαρμογή του ΚΟΝΦΟΥΖΙΟ.

04-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Καρύδι: Το νέο...ροδάκινο της Ελλάδας; - Ημερίδα στη Νάουσα

Το ροδάκινο έχει παίξει σπουδαίο ρόλο τα τελευταία 40 χρόνια για την Ελλάδα. Πολλοί πιστεύουν όμως ότι η καλλιέργεια αυτή έχει φτάσει πλέον στο στάδιο ωριμότητας και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια επίτευξης υψηλής τιμής του προϊόντος στις διεθνείς αγορές.

01-12-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ημαθία: 1,4 εκατομμύρια ευρώ σε παραγωγούς την Παρασκευή

Αποζημιώσεις ύψους 17.926.117,51 € θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, σε 65.653 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν:

30-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Κονδύλια 25 εκατ. ευρώ για ενισχύσεις των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Μέτρου 9 “Σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020.

30-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δημοσιοποίηση πινάκων δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης - Έναρξη υποβολής ενστάσεων

Ολοκληρώθηκε η δημοσιοποίηση των πινάκων για τους εγκεκριμένους και απορριπτόμενους δικαιούχους του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014-2020 (Εξισωτική Αποζημίωση), για το έτος 2017.

29-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για τα σχέδια βελτίωσης

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε σήμερα Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται το πλαίσιο εφαρμογής των λεγόμενων «Σχεδίων Βελτίωσης», δηλαδή των Δράσεων 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη...

28-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ημερίδα για νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία

Την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία».

27-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Πληρωμή ολοκληρωμένης διαχείρισης καπνού για το 2016

Αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ, στον 3ο όροφο, στη Μητροπόλεως 44 στη Βέροια, οι καταστάσεις πληρωμής δικαιούχων και απορριπτόμενων ». του Μέτρου 10 "Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα" (Ανειλημμένες υποχρεώσεις Μέτρου 214, Δράσης 2.3 Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην...

27-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Την άλλη εβδομάδα η συνάντηση των φορέων του αγροτικού κόσμου

Η συνάντηση με τους αγροτικούς συλλόγους και φορείς του αγροτικού κόσμου που είχε προγραμματιστεί από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας για την Πέμπτη αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα και σε ημερομηνία που θα οριστεί.

23-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αλεξάνδρεια: Δήλωση ζημιών από τη βροχόπτωση - πλημμύρα της 16ης Νοεμβρίου

Oι παραγωγοί των οποίων οι κηπευτικές και λοιπές καλλιέργειες υπέστησαν ζημία από την ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ και την ΠΛΗΜΜΥΡΑ της 16ης Νοεμβρίου 2017, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημίας στους κάτωθι Ανταποκριτές ΕΛΓΑ της Δ.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, έως 01-12-2017 με προσκόμιση της δήλωσης ΟΣΔΕ:

23-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ξεκινά σε λίγες μέρες πρόγραμμα απονιτροποίησης

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί από το υπουργείο η έναρξη για το πρόγραμμα της απονιτροποίησης. Όσοι παραγωγοί επιθυμούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών καθώς και τα γραφεία ΟΣΔΕ. Μπορούν επίσης να ενημερώνονται για...

22-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Βέροια: Αναγγελία ζημιάς από πλημμύρα

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 σημειώθηκε πλημμύρα που έπληξε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βέροιας. Οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν καλούνται να καταθέσουν δηλώσεις έως την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στο γραφείο 3 του Δήμου Βέροιας, στον κ...

22-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Σπόροι φυτών για τον επαγγελματία και τον ερασιτέχνη κηπουρό

Η διαδικασία φύτευσης των σπόρων και της καλλιέργειάς τους είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά χόμπι. Όσοι ασχολούνται, υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά φυσικά ηρεμιστικά αφού οι σπόροι φυτών και η φύτευσή τους είναι μία διαδικασία ευχάριστη...

21-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Βεσυρόπουλος: "Πρωτοφανής καθυστέρηση επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες"

Ερώτηση, για την πρωτοφανή καθυστέρηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου, που προορίζεται για αγροτική χρήση στους δικαιούχους αγρότες, για το έτος 2015, κατέθεσε ο βουλευτής Ημαθίας και Αν. Τομεάρχη Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

21-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΟΕΒ Νάουσας: Κάλεσμα στους αγρότες για άμεσο καθαρισμό των τάφρων και αυλακιών που…

Από το ΤΟΕΒ Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Έχοντας υπόψη το γεγονός οτι εισερχόμαστε στην χειμερινή περίοδο και στα πλαίσια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον Κανονισμό Άρδευσης, καλούμε όλους τους κτηματίες της περιοχής αρμοδιότητάς μας, να φροντίσουν για τον άμεσο...

21-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δράση για την μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα

H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Ημαθίας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Διεύθυνση Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής/ μήμα Προστασίας Φυσικών Πόρων από Αγροτικές Δραστηριότητες ,προέβη στην έκδοση της αριθ. 1013/95296/13.09.2017 ΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3256)...

21-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Στον δήμο Βέροιας πίνακες επανεκτιμήσεων για ζημίες από παγετό, ανεμοθύελλα, χαλάζι

Από το Δήμο Βέροιας ανακοινώνεται ότι παρελήφθησαν από τον ΕΛΓΑ, οι πίνακες επανεκτιμήσεων για ζημίες φυτικής παραγωγής που προκλήθηκαν από α) τον παγετό της 4ης Απριλίου 2015 (4/4/2015), β) την ανεμοθύελλα της 25ης Απριλίου 2016 (25/4/2016) και γ) το χαλάζι...

20-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Σύγχρονες μονάδες υδροπονίας επισκέφθηκαν παραγωγοί από τον Άγιο Γεώργιο

Στα πλαίσια την Επετειακής Ημερίδας για την καλλιέργεια Κηπευτικών υπό κάλυψη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου μαζί με παραγωγούς επισκέφτηκε σύγχρονες εγκαταστάσεις υδροπονίας στον Βόλο.

19-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Επεμβάσεις εναντίον των σκουληκιών «ζητά» το βαμβάκι Ημαθίας

Σε μια περίοδο που οι βαμβακοφυτείες της Περιφέρειας Ημαθίαςβρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής, απαραίτητες θεωρούνται, λόγω της οικονομικότητας τους, οι προληπτικές ενέργειες ενάντια στο πράσινο και ρόδινο σκουλήκι του βαμβακιού, σύμφωνα με τη ΔΑΟΚ Ημαθίας.

17-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγρότες Βέροιας: Θα επιδιώξουν συναντήσεις με βουλευτές και υπουργό για Ρωσικό εμπάργκο και…

Μια σειρά από συναντήσεις θα επιδιώξει ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας για θέματα που απασχολούν τους τοπικούς γεωργούς όπως οι αποζημιώσεις από την καλοκαιρινή καταστροφική βροχόπτωση και η στήριξη του γεωργικού εισοδήματος λόγω του Ρωσικού εμπάργκο.

15-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Εξετάσεις για δίπλωμα τρακτέρ στον Κοπανό

Ο Ενιαίος σύλλογος αγροτών Νάουσας και η Π.Ε. Ημαθίας Γραφείο Εκμηχάνισης Γεωργίας διοργανώνουν εξετάσεις διπλώματος γεωργικού ελκυστήρα τύπου Α.

13-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Επετειακή εκδήλωση για την καλλιέργεια των κηπευτικών στον Άγιο Γεώργιο διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο…

Επετειακή εκδήλωση για την καλλιέργεια των κηπευτικών σε θερμοκήπια, πραγματοποίησε ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου την Κυριακή το πρωί στη Βέροια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το ξεκίνημα της καλλιέργειας κηπευτικών στον Άγιο Γεώργιο. «Στόχος...

12-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ενημερωτική εκδήλωση στην Βέροια για την διατροφή των προβατίνων

Η Βιοµηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε διοργανώνει ενηµερωτική εκδήλωση την Τρίτη 21/11/2017 και ώρα 7:30 µ.µ. στο Ξενοδοχείο “ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ”, αίθουσα Ρωξάνη Ι. 

10-11-2017 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Απολογιστικά στοιχεία για την φετινή ροδακινοπαραγωγή από την ΕΚΕ

Απολογιστικά στοιχεία για την φετινή παραγωγικού περίοδο του συμπύρηνου έδωσε στην δημοσιότητα η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ). Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

07-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου η υποβολή παραστατικών για την δράση "κομφούζιο"

Σύμφωνα με απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με Υποβολή παραστατικών Δράσης 10.1.8 (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ Εγκύκλιος υποβολής παραστατικών συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων της Δράσης 10.1.08 με αριθμό 104587/25.10.2017 του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Α.Δ.Α.: 7ΑΧ246ΨΧΞΧ-ΥΛ9), οι ενταγμένοι παραγωγοί στην Δράσης ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη...

07-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας

Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 18,30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Μέσης Ημαθίας με θέματα συζήτησης:

06-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Σε διαβούλευση η Υπουργική Απόφαση για το Σύστημα Παροχής Συμβουλών στους αγρότες…

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τον «Καθορισμό λεπτομερειών εφαρμογής του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε εφαρμογή του Καν.(Ε.Ε.) 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου».

03-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ανακοινώθηκε από τον ΕΛΓΑ, ο "Πίνακας Διοικητικού Ελέγχου και τα Πορίσματα Δικαιούχων Φυτικού"…

Ο ΕΛΓΑ, απέστειλε στους ανταποκριτές Αλεξάνδρειας τον "Πίνακα Διοικητικού Ελέγχου - Πορίσματα Δικαιούχων Φυτικού" για το εγκεκριμένο πρόγραμμα ΚΟΕ "Ετήσιο 2013" στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα του Διοικητικού ελέγχου των παραγωγών που υπέβαλαν αίτηση χορήγησης ενίσχυσης καθώς επίσης και τα...

02-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: "Επιπρόσθετο βαρύ τσεκούρωμα της Βασικής Ενίσχυσης"

"Ψαλίδι" στην βασική ενίσχυση καταγγέλλει με ανακοίνωσή η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

01-11-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ημερίδα για την παραγωγή των κηπευτικών θα διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα "Η παραγωγή κηπευτικών υπό κάλυψη - ΄Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 10πμ, στο Επιμελητήριο.

30-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ροδακινοπαραγωγοί στο έλεος του θεού

Του Χρήστου Βοργιάδη Ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας νοσεί και οι αγρότες δεν ξέρουν από που να κρατηθούν, βρισκόμενοι ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού, λίγο πριν την καταστροφή και τον αφανισμό τους. Χιλιάδες αγροτικές οικογένειες είδαν χτες ,να...

25-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλήρωσε το 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης

Σήμερα ολοκληρώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τον προγραμματισμό του, η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2017, ύψους 701.915.912,39 ευρώ σε 537.406 δικαιούχους και από αργά το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

24-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Παράταση στο πρόγραμμα "Κομφούζιο"

H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Ημαθίας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ' αριθ. 102607/20.10.2017 (ΑΔΑ: 64ΕΝ46ΨΧΞΧ-ΑΣ8) "Εγκύκλιο Παράτασης Χρονικού Ορίου Υποβολής Παραστατικών Συμμόρφωσης Ειδικών Διατάξεων της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του...

24-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Περιφερειακές συσκέψεις το Νοέμβριο αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Συνεδρίασε στην Λάρισα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων εξετάζοντας τον απολογισμό δράσης και προγραμμάτισε την δράση για το επόμενο διάστημα.

21-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΕΛΓΑ: Την Παρασκευή αποζημιώσεις ενός εκατομμυρίου στην Ημαθία

Αποζημιώσεις ύψους 13.323.633,99 € θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, σε 54.688 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους . Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν :

19-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ξεκινά η συγκομιδή ακτινιδίων ποικιλίας HAYWARD

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας ορίζει την 18– 10 – 2017 ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων ποικιλίας «HAYWARD» για την εμπορική περίοδο 2017 –2018.

19-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μέτρα διαχείρισης των εμβολιακών δολωμάτων για την λύσσα

Στην Π.Ε Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί εμβολιασμός κατά της λύσσας με την ρήψη από αέρος εμβολιακών δολωμάτων το χρονικό διάστημα από 17/10/2017 μέχρι και 27/10/2017.

19-10-2017 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας: Αποτίμηση της φετινής καλλιεργητικής περιόδου

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: Αποτιμώντας την φετινή καλλιεργητική περίοδο και όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκειά της εξέτασε και ανέλυσε το Δ.Σ. του Αγροτικού μας Συλλόγου στην τελευταία του συνεδρίαση τα συμπεράσματα μας απολύτως απογοητευτικά για...

13-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Βεσυρόπουλο για τα βοοειδή ελληνικής εκτροφής άνω των 5…

Απάντηση στην παρέμβαση του κ. Βεσυρόπουλου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Διακίνηση και Εμπορία Νωπών Ευαλλοίωτων Αγροτικών Προϊόντων και άλλες διατάξεις» εξέδωσε ο Δημήτρης Τσιάνος, συντονιστής του τμήματος Αγροτικής...

13-10-2017 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Ομιλία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή για την αγροτική ανάπτυξη (βίντεο)

Η ομιλία στη Βουλή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου, για την αγροτική ανάπτυξη:

12-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ξεκινά η συγκομιδή των ακτινιδίων ποικιλίας «Κλώνος 8 Hayward»

Σύμφωνα απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ορίζετει η 12– 10 – 2017 ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων ποικιλίας «Κλώνος 8 Hayward» για την εμπορική περίοδο 2017 –2018. Σε εφαρμογή του άρθρου 2 της...

12-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Εκδόθηκε η απόφαση ένταξης πράξεων για το "Κομφούζιο"

H ΔΑΟΚ της Π.Ε Ημαθίας ενημερώνει ότι, την Παρασκευή 6/10/2017 εκδόθηκε η Απόφαση Ένταξης Πράξεων της υπ’ αριθμ. 6769/26-6-2017 Πρόσκλησης της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)», η οποία βρίσκεται αναρτημένη στους διαδικτυακούς τόπους του ΥπΑΑΤ...

11-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας για την ένδειξη του κρέατος, από βοοειδή ελληνικής εκτροφής…

Ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο απασχολεί και πολλούς νέους κτηνοτρόφους της Ημαθίας, που ασχολούνται με την εκτροφή βοοειδών για κρεατοπαραγωγή, έθεσε υπόψη του Αγροτικού Τομέα της κεντρικής διοίκησης της ΟΝΝΕΔ, η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας Ν. Ημαθίας, σε συνέχεια σχετικής...

11-10-2017 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στη Βέροια

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στη Βέροια. Το θέμα της εκδήλωσης είναι οι «Επαγγελματικές Προοπτικές στον Αγροδιατροφικό Τομέα» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Επιμελητήριο Ημαθίας.

10-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ξεκινάει ο εναέριος εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων με εμβόλια-δολώματα για προστασία από τη…

Στις 10 Οκτωβρίου, η Δ/νση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συνδρομή των αρμόδιων περιφερειακών κτηνιατρικών αρχών της χώρας, ξεκινάει την 7η εκστρατεία για τον από του στόματος εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας με...

09-10-2017 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Την Πέμπτη για έγκριση στον ΕΛΓΑ το πόρισμα για τις ζημιές από τις…

Την προσεχή Πέμπτη 12.10.2017 θα έρθει προς έγκριση στο ΔΣ του ΕΛΓΑ το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τις ζημιές που υπέστησαν οι ροδακινοκαλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 (13-17.10.2017).

06-10-2017 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την κατηγορία. Εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.