tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαμαρτυρία τευτλοπαραγωγών στην ΕΒΖ, ζητούν να αλλάξει διοίκηση

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα (1/6/2020) τευτλοπαραγωγοί από τη Βόρεια Ελλάδα στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στη Θεσσαλονίκη.

Βασικό τους αίτημα ήταν η αλλαγή διοίκησης προκειμένου, όπως αναφέρουν, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις συνεργασίας με τους παραγωγούς που θα οδηγήσουν την ΕΒΖ σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός από τις Σέρρες, Στέργιος Λίτος, «ακόμη δεν μας έχουν ανακοινώσει τιμοκατάλογο. Φυτεύσαμε με πολλές δυσκολίες φέτος τα τεύτλα αλλά ακόμη περιμένουμε να υπογράψουμε τα συμβόλαια».

Από την πλευρά του ο τευτλοπαραγωγός από το Πλατύ, Παύλος Μπογιαννίδης, επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ότι «βλέπουμε μια αδιαφορία από την πλευρά της κυβέρνησης για την καλλιέργεια τεύτλων και την ΕΒΖ. Οι υπάλληλοι του εργοστασίου παραμένουν απλήρωτοι.

Η κυβέρνηση κατάφερε φέτος στην Ελλάδα να καλλιεργηθούν περίπου 12.000 στρέμματα με τεύτλα. Με αποτέλεσμα να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας μας για ζάχαρη από εισαγωγές.

Οι παραγωγοί επίσης δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με το πρόβλημα των μεταφορικών, αφού φέτος μας έχουν πει ότι θα λειτουργήσει μόνο το εργοστάσιο των Σερρών».

Πηγή: https://www.agrotypos.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69