tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Μαρίνος Αντύπας": "Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά διάθεση να λύσει το ζήτημα στις αλλαγές του κανονισμού του ΕΛΓΑ"

Από τον Αγροτικό Σύλλογο "Μαρίνος Αντύπας" ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ, Κου Λυκουρέντζου στην περιοχή μας και οι δηλώσεις του αποκαλύπτουν τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης πάνω στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών – παραγωγών.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά διάθεση να λύσει το ζήτημα στις αλλαγές του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει από όλα τα φυσικά φαινόμενα επικαλούμενος την έλλειψη πόρων και ζητώντας νέες θυσίες από τους αγρότες, εννοώντας προφανώς αύξηση στις εισφορές.

Φάνηκε ακόμη η προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ που όπως ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος γίνονται συναντήσεις με ιδιωτικές ασφαλιστικές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ασφαλίσουν αγροτικά προϊόντα με ό, τι αυτό συνεπάγεται για αγρότες και κτηνοτρόφους (αύξηση ασφάλιστρων, μειωμένες αποζημιώσεις, σπάσιμο του ενιαίου χαρακτήρα της ασφάλισης).

Επιπλέον ανησυχία προκαλεί η δήλωση του για την εξόφληση του υπόλοιπου 35% για τις ζημιές του 2019 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται στη διαδικασία εξεύρεσης πόρων.

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο αυταπατών σε κανένα αγρότη τόσο για την απόδοση των αποζημιώσεων όσο και γενικότερα για την τύχη του ΕΛΓΑ.

Καλούμε τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος την Τετάρτη 1 Ιούλιου και ώρα 10:00πμ στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια διεκδικώντας:

  • Άμεση καταβολή όλων των εκκρεμοτήτων του ΕΛΓΑ προς του αγρότες για ζημιές του 2019, αλλά και προηγούμενων χρόνων.
  • Να καταβληθούν στον ΕΛΓΑ από το κράτος όλα τα χρωστούμενα από 2011 μέχρι σήμερα.
  • Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% τη ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό, απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του.
  • Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Στελέχωση του Οργανισμού με το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69