tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δεν έβγαλε κάτι η σύσκεψη για το ροδάκινο - Αποστόλου: "Αν δεν ικανοποιούσε η τιμή, θα είχαμε αντιδράσεις"

Τίποτα σπουδαίο δεν έβγαλε η σύσκεψη για το ροδάκινο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Βέροιας με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας. Παρότι ήταν προσκεκλημένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών δεν συμμετείχαν και στην κουβέντα αναπτύχθηκε ένα αντίβαρο στις θέσεις που εξέφρασε η βιομηχανία.

Αναφορικά με την ουσία του θέματος, από την πλευρά της βιομηχανίας, τονίστηκε ότι υπάρχει ικανοποίηση από την τιμή εκκίνησης του συμπύρηνου ροδάκινου (0,26 ευρώ ανά κιλό). "Αν δεν υπήρχε ικανοποίηση, η αίθουσα θα ήταν γεμάτη και θα υπήρχαν διαμαρτυρίες" σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου και πρόσθεσε ότι στην πορεία της σεζόν η αγορά θα διαμαορφώσει προς τα πάνω ή προς τα κάτω τις τιμές.

Μιλώντας για τις ανασφάλειες των βιομηχάνων που δεν τους επιτρέπουν να αυξήσουν περισσότερο την τιμή, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι δεν γνωρίζουν πώς θα αντιδράσει η αγορά λόγω κορονοϊού. Μάλιστα έφερε κι ως παράδειγμα της ζημιάς που προκαλεί το θέμα του κορονοϊού, τα κλειστά τουριστικά ξενοδοχεια και τις ποσότητες κομπόστας που θα οδηγούνταν εκεί και χάθηκαν. Επίσης αναφέρθηκε στην ζημιά που προκάλεσαν οι δασμοί στις ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε ότι αν δεν βρεθεί συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Μεγάλη Βρετανία, το Brexit θα προκαλέσει επιπλέον ζημιά.

Ο κ. Αποστόλου εξέφρασε κι ένα παράπονο προς τις τοπικές αρχές τονίζοντας ότι στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας έχουν μπει μπανάνες αλλά όχι κομπόστα.

"Αν συνεχιστεί αυτό το πράγματα με τις χαμηλές τιμές δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε" σχολίασε ο Τάσος Χαλκίδης.

"Η βιομηχανία παίζει...μπάλα μόνη της. Η ικανοποίηση είναι μόνο στο μέρος της" τόνισε ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

sis rodak2

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης. 

Ο κ. Βοργιαζίδης γνωστοποίησε ότι θα γίνει ένα αίτημα προς την πολιτεία ώστε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει μια έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποια ποσότητα παραγωγής μπορεί να απορροφήσει η βιομηχανία και ποιες εκτάσεις αρκούν για να γίνει μια αναδιάρθρωση της καλλιέργειας. Επίσης θα ζητηθεί να υποδειχθούν στους γεωργούς άλλες παραγωγές που μπορούν να τους δώσουν ικανοποιητικά εισοδήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Καλαϊτζίδης τόνισε ότι κάθε χρόνο βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Για τις τιμές ο κ. Καλαϊτζίδης σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει την βιομηχανία σε τι τιμή θα αγοράσει. Ο αντιπεριφερειάρχης έβαλε έναν προβληματισμό γιατί δεν δίνει υψηλότερη τιμή και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι η πολιτεία πάνω στο πρόβλημα. Για το επιτραπέζιο ο κ. Καλαϊτζίδης είπε ότι ξεκίνησε με υψηλή τιμή (0,90 €) και σε λίγο καιρό έπεσε κατακόρυφα (0,25€).

Την δυσαρέσκειά του για την τιμή που διαμορφώνεται εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης.

Ο μόνος εκπρόσωπος συνεταιρισμού, ήταν ο Τάκης Μωραλίδης (Άγιος Κωνσταντίνος Διαβατού) τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η διάλυση των συνεταιρισμών και πρόσθεσε ότι η βιομηχανία πρέπει να λάβει το μήνυμα και να μην κοιτάζει μόνο τα συμφέροντά της. Ο κ. Μωραλίδης εξαπέλυσε και πυρά στην συνεταιριστική βιομηχανία Venus για τον ρόλο της σε αυτό το θέμα.

sis rodak3

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69