tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης της Ελληνικής Βοοτροφίας λόγω των αυξημένων τιμών των ζωοτροφών ζητά ο Βοοτροφικός Σύλλογος Ημαθίας

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης της Ελληνικής Βοοτροφίας λόγω των αυξημένων τιμών των ζωοτροφών, ζητά με υπόμνημα του προς τους, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου, Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσιρώνη, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ Κόκκαλη και Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ Αντώνογλου, ο πρόεδρος του Βοοτροφικού Συλλόγου Βεροίας Δημήτρης Κόβας. Στο υπόμνημα αναφέρει:

"Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις που έπληξαν την πατρίδα μας κατά την διάρκεια του θέρους του τρέχοντος έτους σε συνδυασμό με την έντονη ξηρασία λόγω του καύσωνα που εμφανίστηκε στις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης προκάλεσαν ήδη αύξηση των τιμών των δυσεύρετων ζωοτρόφων. Ως γνωστόν ο διατροφικός πυρήνας για την πάχυνση των βοοειδών αποτελείται από δημητριακά (σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι). Οι κλιματικές συνθήκες δημιούργησαν προβλήματα όχι μόνο στην εγχώρια παραγωγή δημητριακών, αλλά και στην ευρωπαϊκή με αποτέλεσμα η συνεχώς μειούμενη πρόσφορα να μην καλύπτει την τρέχουσα ζήτηση ζωοτρόφων οδηγώντας σε αύξηση στις τιμές τους.

Η διαμορφούμενη κατάσταση εκτινάσσει το κόστος παραγωγής του μοσχαρίσιου κρέατος επιβαρύνοντας οικονομικά τις κτηνοτροφικές μας εκμεταλλεύσεις. Οι προβλέψεις μας ως προς την προμήθεια ζωοτροφών και τις τιμές τους είναι δυσοίωνες για τους επόμενους μήνες γι αυτό το λόγο καλούμε την Πολιτεία να παρέμβει δραστικά για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης.

Ως Βοοτροφικός Σύλλογος Βέροιας προτείνουμε μέτρα που θα εξασφαλίσουν άμεσα στους βοοτρόφους τόσο την προμήθεια όσο και την αποθήκευση ζωοτρόφων μέχρι την έναρξη της εσοδείας του 2019 όπως:

1. Την πρόωρη καταβολή την 1ης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης εντός του έτους 2018,

2. Ενεργοποίηση του κανόνα de minimis όπως ορίζεται στον Κανονισμό 1408/2013

3. Παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα για την χορήγηση άτοκων δανείων υπολογιζόμενα συμφώνα με το ζωικό πληθυσμό κάθε κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης όπως προκύπτει από την δήλωση ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του έτους 2018.

Ο κλάδος της βοοτροφίας σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας αναπτύσσει δυναμική που προκύπτει από την συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα και παραγωγικότητα των βοοτρόφων. Το γεγονός αυτό συντέλεσε αποφασιστικά, στο να αποτελούν οι ίδιοι σήμερα τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ εύρωστο επαγγελματικό κλάδο της τοπικής οικονομίας αλλά και της κοινωνίας της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας. Γι αυτό και κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην υπονομευθεί η προοπτική του κλάδου εξαιτίας των δυσμενών κλιματικών αλλαγών".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69