Βεσυρόπουλος: "να δεσμευθούν πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που θα διατεθούν ως αποζημιώσεις στους παραγωγούς"

Besi panagia

O Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος έγκαιρα είχε ζητήσει, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο πρόβλημα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Ρώσου Προέδρου να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για ένα χρόνο, οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, επιβάλλει άμεσες ενέργειες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης σημαίνει ελαχιστοποίηση των συνεπειών για τα ελληνικά γεωργικά προϊόντα.

Δεν είναι στις προθέσεις μου να κινδυνολογήσω, όλοι όμως αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες από τη διακοπή ή των περιορισμό των εξαγωγών ροδάκινου προς τη Ρωσία. Συνέπειες για την Ημαθία αλλά και για τη Μακεδονία.

Πρότεινα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναδείξει το ζήτημα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σήμερα και κάτω από τα νέα δεδομένα, με την απόφαση του κ. Πούτιν, είναι επιβεβλημένη η σύγκλιση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Σε δεύτερο χρόνο, πρέπει να δεσμευθούν πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που θα διατεθούν ως αποζημιώσεις στους παραγωγούς».