Logo

Ημαθία: Βολές Βίτσα στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο αγροτικό θέμα

Vitsas

Περιοδεία στην Πέλλα και την Ημαθία πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα,τον ευρωβουλευτή Κ. Χρυσόγονο, την βουλευτή Δ. Χαραλαμπίδου και τον περιφερειακό σύμβουλο Θ. Χειμώνα. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με αγροτικούς και παραγωγικούς φορείς που πλήττονται λόγω του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Στην Ημαθία το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επίσκεφθηκε την Επισκοπή Νάουσας.

Αμέσως μετά έκαναν δηλώσεις στον τύπο. Στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο κ. Βίτσας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα όπως για παράδειγμα τον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε την κυβέρνηση εθελόδουλα υποταγμένη στο θέμα των μέτρων της ΕΕ απένταντι στην Ρωσία.

"Θα έπρεπε η κυβέρνηση να προβλέψει την αντίδραση των Ρώσων και να είναι προετοιμασμένη. Οι κυβερνήσεις του Νότου θα έπρεπε να μπουν μπροστά και να αποκλιμακώσουν το θέμα με την Ρωσία. Επίσης, η κυβέρνηση πρέπει να θέσει στην ΕΕ την αύξηση των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς. Να διατεθούν τα προϊοντα σε ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς και να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην διακίνηση του ροδακίνου. Επίσης πρέπει να αποφευχθεί η απόσυρση. Για τα προϊόντα που είναι σε εξέλιξη, πχ ακτινίδια, θα πρέπει να στηριχθούν οι παραγωγοί και να παγώσουν οι οφειλές τους. Χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός σε Ελλάδα και Ευρώπη και γι αυτό χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση. Χρειάζεται μια κυβέρνηση ανατροπής" είπε ο κ. Βίτσος και κάλεσε όλους τους φορείς να δημιουργήσουν αντιστάσεις για να σταματήσει η σημερινή πολιτική.

Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε αντιδημοκρατικές τις κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία. "Δεν άφησε κανένα περιθώριο δημοκρατικής διαδικασίας. Οι δικαιολογίες που αναφέρονται στο κείμενο είναι ανεπαρκής" είπε. Για την Ελληνική στάση, ο κ. Χρυόγονος σημείωσε ότι μπορούσε να απέχει από την απόφαση μέτρων κατάτμηση Ρωσίας χωρίς να επηρεάζει την λήψη της. "Δεν έκανε τίποτα και σήμερα εμφανίζεται ως επαίτης της Ε.Ε" κατέληξε ο κ. Χρυσόγονος.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb