Αναπλήρωση χαμένου αγροτικού εισοδήματος διεκδικεί ο "Μαρίνος Αντύπας"

naousa-kinhtopoihsh-froutoparagwgwn-11

Από τον Αγροτικό Σύλλογο "Μαρίνο Αντύπα" ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ο Αγροτικός Σύλλογος του διευρυμένου Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών από τα αντίμετρα που επέβαλε η Ρωσία εξαιτίας του εμπάργκο που της επέβαλλαν η Ε.Ε. και οι Αμερικάνοι. Ο Αγροτικός Σύλλογος ζητάει επίσης από τον ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες για την αποζημίωση των παραγωγών από τις χαλαζοπτώσεις. Καλεί επίσης τις συνεταιριστικές οργανώσεις να προβούν σε εκκαθαρίσεις προϊόντων τα οποία αξιοποιήθηκαν πριν το εμπάργκο, για να ανταποκριθούν οι παραγωγοί στις όποιες υποχρεώσεις τους.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας θα παλέψει για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος, καθώς επίσης και για την αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ για την κάλυψη από όλες τι φυσικές καταστροφές και νόσους, που σήμερα δεν καλύπτει, παρά τα τσουχτερά ασφάλιστρα που λαμβάνει από τον ιδρώτα των αγροτών.

Καλεί τους αγρότες και τις αγρότισσες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για τη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων".