Κουκουλόπουλος: «Στεκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς τεύτλων με κάθε τρόπο»

evz apergia

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε το χρέος του απέναντι στους παραγωγούς ζαχαρότευτλων. Αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε, πως θα πάρουν τις επιδοτήσεις εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει. Το ίδιο όμως πρέπει να πράξει και η βιομηχανία της ζάχαρης λύνοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, τα οποία είναι κυρίως οικονομικά, εξ αιτίας των οποίων πολλοί παραγωγοί εμφανίζονται, δικαιολογημένα, διστακτικοί στο να συνεχίσουν μ΄ αυτή την καλλιέργεια».

Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, για τα προβλήματα των παραγωγών ζαχαρότευτλων, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός συνέχισε επισημαίνοντας ακόμα ότι: «Από την πλευρά μας κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό όχι μόνο γιατί μια τέτοια τακτική ίσως οδηγήσει στο κλείσιμο ακόμα και αυτού του εργοστασίου στο Πλατύ (Ημαθίας), αλλά κυρίως διότι η χώρα μας σήμερα έφτασε να παράγει μόλις το 1/3 της ποσότητας ζαχαρότευτλων που δικαιούται να παράγει στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για μας στο Υπουργείο ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να αυξηθεί η παραγωγή και φυσικά να παραμείνει ανοικτό το εργοστάσιο της ζάχαρης στο Πλατύ και, γιατί όχι, να ξανανοίξει κάποιο απ΄ τα άλλα εργοστάσια που έκλεισαν.

Το ότι πετύχαμε να αρχίσει η συνδεδεμένη ενίσχυση της παραγωγής τεύτλων απ΄ την 1/1/2015 και στεκόμαστε με κάθε τρόπο δίπλα στους παραγωγούς, δίνει το ξεκάθαρο μήνυμα του πόσο σημαντικό θεωρούμε το να ενισχυθεί και να αυξηθεί σταδιακά η παραγωγή ζαχαρότευτλων.

Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα σημαντικότερα προβλήματα και να αρθούν οι δικαιολογημένες επιφυλάξεις των παραγωγών».