Πληρώνει την Παρασκευή η ΕΒΖ 4 εκατ. ευρώ στους τευτλοπαραγωγούς

Στην καταβολή μιας ακόμη δόσης, ύψους 4 εκατ. ευρώ, προς τους τευτλοπαραγωγούς, για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2016, πρόκειται να προχωρήσει την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Την Τρίτη (14 Φεβρουαρίου), θα πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ, στην οποία η διοίκηση θα παρουσιάσει τη νέα τιμολογιακή πολιτική για το 2017 (τιμές, παροχές κ.α.) και καλούνται οι παραγωγοί τεύτλων να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Επίσης από φέτος και για πρώτη φορά η ΕΒΖ αυτό θα παρέχει στους παραγωγούς συνεργάτες της τα λιπάσματα που θα χρησιμοποιήσουν στην καλλιέργεια.

Η ανακοίνωση της ΕΒΖ αναφέρει τα εξής:

Η Ε.Β.Ζ ΑΕ βελτιώνοντας την αξιοπιστία της και αναπτύσσοντας τις παραγωγικές της προοπτικές προχωρά αύριο σε μία ακόμη πληρωμή προς τους παραγωγούς, ξεπερνώντας τα προβλήματα προηγούμενων ετών που αφορούσαν τις πληρωμές τους.

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανασύστασης της εταιρείας συνεχίζεται με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις ,προσπάθεια που θα ενισχυθεί ακόμα σ την νέα καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά άμεσα, με την μεγαλύτερη συμμετοχή νέων και παλαιών τευτλοπαραγωγών σε όλη την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Ενισχυτικά στην προσπάθεια αυτή είναι και η πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν για την αύξηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς τεύτλων στα 71€/στρέμμα.

Η Ε.Β.Ζ ΑΕ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οργάνωση συντάσσει το πρόγραμμα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρέχει στους παραγωγούς συνεργάτες της πέρα από τους σπόρους, όλα τα αναγκαία φυτοπροστατευτικά προϊόντα καθώς και τα λιπάσματα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί θα ξεκινήσουν την νέα καλλιεργητική περίοδο χωρίς να χρειαστούν να εκταμιεύσουν δικά τους χρήματα για τις βασικές λειτουργίες της καλλιέργειας τους.

Η Διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ με τους Γεωπόνους της και τους τοπικούς συνεταιρισμούς θα παρουσιάσει κατά τόπους το πρόγραμμα και τις προοπτικές της εταιρείας, με στόχο την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων τεύτλων και την επανατοποθέτηση της τευτλοκαλλιέργειας ως μία από τις σημαντικές καλλιέργειες στη χώρα μας.

πηγή: www.agrotypos.gr