Τροπολογία έλυσε σημαντικά προβλήματα των ΟΕΒ

Την ικανοποίηση της για την ψήφιση τροπολογίας που λύνει διάφορα προβλήματα οργανισμών εγγείων βελτιώσεων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

"Ευχαριστούμε τους βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Φρόσω Καρασαρλίδου και Θανάση Θεοχαρόπουλο που συνέβαλαν ενεργά και επίμονα στην Βουλή για την υπερψήφιση της τροπολογίας του άρθρου 46 «Ρυθμίσεις θεμάτων έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων».

Με την τροπολογία αυτή λύονται σημαντικά προβλήματα των ΟΕΒ για τα οποία η Ομοσπονδία μας εργάσθηκε επίμονα και μεθοδικά πλέον της τριετίας υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις της.

oev karasa

Συνοπτικά με την παραπάνω τροπολογία αίρονται τα προβλήματα με την διαίρεση της Εποπτεία των Οργανισμών (ΤΟΕΒ Δήμοι – ΓΟΕΒ Περιφέρεια) και όλες οι αρμοδιότητες της εποπτείας τώρα μεταφέρονται στην αιρετή Περιφέρεια. Η ενιαία εποπτεία ήταν πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας αλλά και της πλειονότητας των ΟΕΒ.

Αποσαφηνίζεται ακόμη ότι οι Ο.Ε.Β αποτελούν Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έτσι επιλύεται το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις Εφορείες και την Νομική υπόσταση των Οργανισμών.

Λύνεται ένα χρονίζον πρόβλημα των Ο.Ε.Β. σχετικά με τα προβλήματα που δημιούργησαν οι μνημονικές δεσμεύσεις σχετικά με την πρόσληψη του προσωπικού. Με την ψηφισθείσα διάταξη αίρονται οι διαδικασίες που καθιστούσαν αδύνατη την πρόσληψη προσωπικού και δίδεται η δυνατότητα στους Ο.Ε.Β. να αποκτήσουν το κατάλληλο προσωπικό ώστε να επιτελέσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί.

Να σημειώσουμε ότι η τροπολογία δεν έλυσε τα προβλήματα των Ο.Ε.Β. κινήθηκε όμως στην σωστή κατεύθυνση και πιστεύουμε ότι με την συμβολή όλων των εμπλεκόμενων μερών στην συνέχεια θα πετύχουμε το βέλτιστο".