Όλοι μαζί για να φτάσει η φωνή μας σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Του Χρήστου Βοργιάδη

Φίλοι και συνάδελφοι αγρότες,θέλω να απευθύνω πρόταση στους αγροτικούς συλλόγους του νομού,στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τα μέλη τους,σε όλους τους ροδακινοπαραγωγούς,να οργανώσουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, μια κίνηση-εκδήλωση διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις του νομού μας,με συμπαραστάτες και άλλους φορείς,για τις φετινές εξευτελιστικές τιμές πώλησης των νεκταρινιών και επιτραπέζιων ροδάκινων.

Ως κύριο αίτημα μας, να αποζημιωθούν οι αγρότες-παραγωγοί νεκταρινιών και επιτραπέζιων ροδάκινων όσο το δυνατό συντομότερα και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ποσά -να καλύπτουν ένα μέρος του χαμένου εισοδήματος- για την οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί αφού οι τιμές πώλησης των προϊόντων δεν αγγίζουν ούτε τα έξοδα του κόστους παραγωγής.

Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια έχει καταστεί ασύμφορη και καθημερινά βλέπουμε αγανακτισμένους αγρότες να κόβουν δέντρα, με τα περισσότερα μάλιστα να είναι νεαρής ηλικίας.

Μετά την άδικη φορολόγηση και το νέο ασφαλιστικό(ΕΦΚΑ πληρωμή κάθε μήνα) που βαραίνουν τις πλάτες των αγροτών,τις καθυστερήσεις σε πληρωμές προς αυτούς(ΕΦΚ επιστροφή φόρου πετρελαίου 2015,αποζημιώσεις από χαλαζοπτώσεις του 2016,κ.α.),έρχονται οι πολύ χαμηλές τιμές πώλησης για να αποτελέσουν την ταφόπλακα του Έλληνα παραγωγού.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δέσμευση -πριν 10 ημερών-του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από την πόλη της Βέροιας για λύση στο πρόβλημα των εξευτελιστικών τιμών παράδοσης των προϊόντων μέσω κατάθεσης φακέλου στην ευρωπαϊκή επιτροπή(μαζί με Ιταλία και Ισπανία) για να δοθούν κοινοτικές ενισχύσεις ή de minimis θα έχει αποτελέσματα,διαφορετικά ΤΕΛΕΙΏΣΑΜΕ!!!