Logo

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της υπερσυσσώρευσης ροδάκινων

Ευρεία σύσκεψη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ κ. Φάνη Παπά, του δημάρχου Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη, του αντιδήμαρχου Νάουσας κ. Δώρη Καρανάτσιου, του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Σωτήρη Τόκα, του προέδρου της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας κ. Χρήστου Γιαννακάκη, των περιφερειακών συμβούλων κας. Νίκης Καρατζιούλα και κ. Θεόφιλου Τεληγιαννίδη και υπηρεσιακών στελεχών της Π.Ε Ημαθίας, συγκάλεσε, το πρωί της Παρασκευής 7ης Ιουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης.

Κοινή συνισταμένη όλων των παρευρισκομένων, η αναγκαιότητα άμεσης αντιμετώπισης της υπερσυσσώρευσης ροδάκινων στις συνεταιριστικές και ιδιωτικές μονάδες της Ημαθίας, τα οποία βρίσκονται πλέον σε διαδικασία σήψης.

Στα πλαίσια της σύσκεψης συμφωνήθηκε η αποστολή εγγράφου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, με το οποίο ζητείται η ενίσχυση της διαδικασίας κομποστοποίησης των αποσυρόμενων προϊόντων, τα οποία δεν θέλουν ούτε καν δωρεάν οι βιομηχανίες χυμοποίησης! Το υπολογιζόμενο συνολικό τονάζ απόσυρσης των ροδάκινων ανέρχεται στους 20.000 τόνους με το κόστος κομποστοποίησης να ανέρχεται στα 20 ευρώ τον τόνο, ενώ η εναπόθεση τους σε ΧΥΤΑ, αγγίζει τα 40 ευρώ τον τόνο! Το αποστελέν έγγραφο σας επισυνάπτεται.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb