Logo

Υπογράφηκε η Κ.Υ.Α. για την επισιτιστική βοήθεια

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση και ανακοινώθηκε επίσημα στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2436/Β/17-7-2017) η διαδικασία και προϋποθέσεις για την Δωρεάν Διανομή φρούτων σε ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (δικαιούχοι ΚΕΑ και ΤΕΒΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, σχολείο, κοινωνικό παντοπωλείο κα) ως μέτρο στήριξης των παραγωγών που επλήγησαν από το Ρώσικο Εμπάργκο.

Για τα ροδάκινα και νεκταρίνια είναι η ποσότητα των 5.355 τόνων και επιπρόσθετα 1.100 τόνων από το απόθεμα των 2.000 τόνων. Οι αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών που εκτελούν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν τη διαδικασία των κοινοποιήσεων και της διάθεσης στις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες. Επίσης έχουν την δυνατότητα χυμοποίησης του 50% της συνολικής ποσότητας που θα διακινήσουν μέσω του προγράμματος.

"Οι μεμονωμένοι παραγωγοί μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέσω συμβάσεων με αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παράγωγων του Νομού. Σημειώνουμε ότι κατόπιν πιέσεων μας το πρόγραμμα φέτος ξεκινά ένα μήνα νωρίτερα από πέρυσι δίνοντας μία μικρή ανάσα στους ροδακινοπαραγωγούς του νομού μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb