Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην Βέροια αποφάσισαν οι αγρότες (βίντεο, φωτογραφίες)

Σε συμβολική προειδοποιητική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν την Τετάρτη οι αγρότες παραγωγοί ροδάκινου που διεκδικούν αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη βροχόπτωση. Αυτό αποφασίστηκε σε συνέλευση στην Βέροια και τονίστηκε ότι αν το πόρισμα του ΕΛΓΑ είναι αρνητικό, τότε οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν. 

Ο Τάσος Χαλκίδης μετέφερε στην συνέλευση την απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας για κινητοποίηση με στόχο να διεκδικηθεί το δικαίωμα στην αποζημίωση της ζημιάς που προκλήθηκε από την πρόσφατη κινητοποίηση. Την ίδια θέση υποστήριξε και ο Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας. 

Agrosis1

Ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Χρήστος Γιαννακάκης γνωστοποίησε ότι κατατέθηκε στον ΕΛΓΑ εξώδικο για να γίνει η αναγγελία υποβολής δηλώσεων ζημιάς. Ο κ. Γιαννάκης είπε ακόμη ότι αν δεν το κάνει ο ΕΛΓΑ, θα συγκεντρωθούν σε τοπικό επίπεδο αιτήματα αποζημίωσης και θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος του ΕΛΓΑ για να διεκδικηθούν τα χρήματα. 

Την αγροτική προσπάθεια υποστήριξαν με τοποθετήσεις τους το Επιμελητήριο, δια στόματος Γιάγκογλου, ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, δια στόματος Τσιπουρίδου, η Αντιπεριφέρεια και οι δήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Σκύδρας, Πέλλας δια στόματος των δημάρχων τους. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου δήλωσε ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι αγρότες και δήλωσε ενοχλημένος από την τελευταία ανακοίνωση του ΕΛΓΑ. 

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι χρήματα από για το Ρωσικό εμπάργκο πρέπει να διεκδικηθουν όπως την περίοδο Καρασμάνη ενώ για τις ζημιές από την βροχόπτωση είπε ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ μπορεί να τις καλύψει. 

Τέλος η κ. Τζάκρη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε την άμεση εφαρμογή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκάλεσε η βροχόπτωση. Επίσης στάθηκε στην επιστημονική επιτροπή που συνέστησε ο ΕΛΓΑ για να εκτιμήσει το αν μπορεί ή όχι να αποζημιώσει. 

Agrosis2

Agrosis2

Agrosis3

Agrosis5