Ανανέωση και επέκταση συνεργασίας της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία στα καπνά Ανατολικού Τύπου με την «Μισσιριάν Α.Ε.»

Σε ανανέωση και επέκταση του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς καπνού των Νομών Καβάλας, Σερρών, Δράμας, Πιερίας και  Ημαθίας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρεία «Μισσιριάν Α.Ε.», μετά την άκρως επιτυχημένη περσινή συνεργασία.      

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στην καλλιέργεια του καπνού, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την παραπάνω εταιρία.

H εταιρεία «Μισσιριάν Α.Ε.» έχει τις εγκαταστάσεις της στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας και δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορία φύλλων καπνού ανατολικού τύπου.  Λειτουργεί δύο μονάδες παραγωγής, μία στη Καβάλα και μία στη Βουλγαρία, ενώ έχει κατά κύριο λόγο εξαγωγικό προσανατολισμό. Καλύπτει το 35% της ελληνικής παραγωγής, γεγονός που την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά της Ελλάδος.

Η εταιρεία Μισσιριάν παρεμβαίνει σε όλα τα στάδια του προϊόντος, από την παραγωγή ως τη μεταποίηση και τη διάθεσή του, με σκοπό την εξασφάλιση της  υψηλής του ποιότητας.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.  

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την ανανέωση αυτής της συνεργασίας, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.