Logo

Εργατικό Κέντρο Νάουσας και Μαρίνος Αντύπας καταδικάζουν την ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας κατατικάζουν με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Το Εργατικό Κέντρο μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Αποδεικνύεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Η «παραγραφή» των διώξεων σε βάρος αγροτών που έλεγε η κυβέρνηση αποδείχθηκε άλλη μία απάτη. Οι αγρότες ξέρουν ποιοι και γιατί επιδιώκουν τη συκοφάντηση του αγώνας τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που τους ξεκληρίζει, ποιοι και γιατί καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι οι ίδιοι που πολεμάνε με λύσσα το ταξικό εργατικό κίνημα και την πάλη του. Κανένας αυταρχισμός και καμιά ποινικοποίηση δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες και διεκδικήσεις των εργαζομένων και φτωχών αγροτών".

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καταγγέλλει την καταδίκη των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος Τάσου Χαλκίδη, Θοδωρή Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Βράνα από τα δικαστήρια της Βέροιας για τη συμμετοχή τους μαζί με άλλους αγωνιστές της αγροτιάς στα μπλόκα του 2016. "Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη και η αντιμετώπισή μας ως εγκληματίες επειδή παλεύουμε για την επιβίωσή μας απέναντι στις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο θα οξύνονται τα προβλήματα και η αντιλαϊκή πολιτική, όσο θα μεγαλώνει η φτώχεια του λαού μας, άλλο τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός, η τρομοκράτηση, η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Λιτότητα, μνημόνια διαρκείας, αξιολογήσεις πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό ώστε να φοβηθούμε, να "κάτσουμε στα αυγά μας" να περάσει χωρίς εμπόδια η εξαθλίωσή μας" αναφέρει μεταξύ των άλλων η ανακοίνωση.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb