Αγρότες Βέροιας: Την Τρίτη στον υπουργό, την Πέμπτη με τα τρακτέρ στον κόμβο Κουλούρας (φωτοτογραφίες, βίντεο)

Δύο ειδήσεις είχε η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας. Η πρώτη είναι η συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου την Τρίτη στην Αθήνα για το θέμα της βροχόπτωσης. Στην συνάντηση θα παραβρεθεί και η Διεπαγγελματική και ο στόχος είναι η διεκδίκηση της αποζημίωσης της ζημιάς που έγινε το καλοκαίρι από την βροχόπτωση.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό, οι αγρότες της Βέροιας θα θέσουν και το θέμα των χρημάτων διεκδικώντας τα χρήματα να τα λάβει απευθείας ο αγρότης στον λογαριασμό του, όπως πληρώθηκαν επί Καρασμάνη.

Το άλλο θέμα είναι η κινητοποίηση. Οι αγρότες της Βέροιας αποφάσισαν να βγάλουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας, ως μέσο πίεσης, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων.Οι αγρότες δεν θα κλείσουν δρόμους ούτε θα δημιουργήσουν πρόβλημα στις άλλες επαγγελματικές τάξεις.

"Όσες φορές αγωνιστήκαμε, είχαμε θετικά αποτελέσματα. Ενώ ο υπουργός μέσω των βουλευτών μας έστελνε μήνυμα ότι δεν έχει κάτι να μας πει, μετά την κινητοποίησή μας, ζήτησε να μας δει" σχολίασε ο Τάσος Χαλκίδης.

"Με την τελευταία μας κινητοποίηση δείξαμε ότι δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Δείχνουμε ότι θα το παλέψουμε. Θέλουμε ο υπουργός να νιώθει την πίεσή μας και να δεσμευτεί στο χρόνο που θα λάβουμε τις αποζημιώσεις" πρόσθεσε ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

Στην συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους συγκεντρωμένους αγρότες και απαντήθηκαν ερωτήσεις.

{jlex}flickr:72157689677724112{/jlex}