Επίσκεψη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στην Agrotica

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου την 27η Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας από βουλευτές και στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκε με την διοίκηση της ΔΕΘ, ενώ επισκέφθηκε πολλά περίπτερα και είχε επαφές με εκθέτες, παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Agrotica δήλωσε στους δημοσιαγράφους: "Επισκεφθήκαμε την 27η Agrotica στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Συναντηθήκαμε με αγρότες, με παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς του κλάδου και ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΔΕΘ για την πορεία της έκθεσης που είναι από τις μεγαλύτερες στον αγροτικό τομέα στην Ευρώπη και η πρώτη στα Βαλκάνια. Η έκθεση προσελκύει φέτος το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών και η συμμετοχή του κόσμου είναι η μεγαλύτερη όλων των ετών. Είναι φανερό ότι το ανθρώπινο δυναμικό και οι πόροι υπάρχουν, το ζήτημα είναι να αξιοποιηθούν ώστε η χώρα μας να γίνει παραγωγική, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξουν προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση.

Είναι τεράστια ευκαιρία της χώρας μας να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό και τη δυνατότητα παραγωγής ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. 'Έχουμε τα χρήματα από την Ε.Ε. αλλά αυτή τη στιγμή ασκείται μια πολιτική που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Οι αγρότες διαμαρτύρονται καθώς είναι άδικο το φορολογικό, το ασφαλιστικό σύστημα και ακολουθείται μια πολιτική βαθιά αντιαγροτική. Χρειάζεται επιτέλους να γίνουμε εξωστρεφείς και παραγωγικοί. Τα χρήματα που έχουμε από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, 19 δισ. ευρώ, δεν αξιοποιούνται για νέους αγρότες, επενδύσεις και αγγειοβελτιωτικά έργα. Για να ξεπεράσουμε την κρίση θα πρέπει να γίνουμε παραγωγικοί και όσο αυτό δεν γίνεται η χώρα μας θα βαλτώνει ακόμη περισσότερο. Οι αγρότες δεν έχουν αυτά που δικαιούνται κι επειδή δεν βλέπουν καμία αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης διαμαρτύρονται. Απαιτείται εδώ και τώρα μια νέα αγροτική πολιτική με εθνική συνεννόηση".