Logo

Βεσυρόπουλος: "Αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία και παράλογες προϋποθέσεις βρίσκονται οι αγρότες για αποζημιώσεις ΠΣΕΑ"

Ερώτηση στη Βουλή για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν προκειμένου να πάρουν τις αποζημιώσεις οι αγρότες που το φυτικό τους κεφάλαιο καταστράφηκε (ξεράθηκαν οι δενδροκαλλιέργειες τους), κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βεσυρόπουλος, στην ερώτηση του, επισημαίνει ότι, εξαιρούνται από τους δικαιούχους, όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, ενώ ήταν ασφαλισμένοι και πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους, κάτι το οποίο δεν θα συνέβαινε αν δεν είχε καθυστερήσει τόσο η διαδικασία των αποζημιώσεων, με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς πολλοί από αυτούς δεν θα είχαν υπερβεί το όριο ηλικίας.

Επίσης, ο βουλευτής Ημαθίας, αναφέρει ότι, υπάρχει κίνδυνος αγρότες να εξαιρεθούν από το μέτρο και να χάσουν τις αποζημιώσεις τους, καθώς, προϋπόθεση για να λάβει κάποιος την αποζημίωση είναι να έχει εξοφλήσει τις εισφορές του προς τον ΕΛΓΑ για το έτος 2015, έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, που είναι η 1.3.2018. Όμως ο ΕΛΓΑ έχει κλείσει τον σχετικό λογαριασμό, έχοντας αποστείλει τις σχετικές οφειλές να βεβαιωθούν στις ΔΟΥ και οι οφειλές αυτές δεν έχουν εμφανιστεί στο σύστημα της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές του ούτε στις εφορίες, ούτε στις τράπεζες.

Σε δήλωση του ο βουλευτής Ημαθίας ανέφερε:

«Οι αγρότες εδώ και 3 χρόνια ταλαιπωρούνται από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που επέδειξε η κυβέρνηση στο θέμα των αποζημιώσεων. Σήμερα όμως, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία και παράλογες προϋποθέσεις, που ουσιαστικά αποκλείουν ορισμένες κατηγορίες αγροτών από τη δυνατότητα διεκδίκησης αποζημιώσεων. Δυστυχώς, με τους ρυθμούς που κινήθηκε και κινείται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί για κάποιους η πολύτιμη αυτή αποζημίωση. Ο χρόνος λιγοστεύει και πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να δώσουν λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb