Προβάδισμα τα αμπέλια στα Σχέδια Βελτίωσης σε 12 Περιφέρειες της χώρας

Ισχυρό προβάδισμα αποκτούν οι γεωργοί που θα υποβάλλουν αιτήματα στήριξης στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.1 του ΠΑΑ 2014-2020 (Σχέδια Βελτίωσης) και θα εντάξουν στα επενδυτικά τους σχέδια την εγκατάσταση αμπελώνα βάσει Άδειας Φύτευσης, αφού οι 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας (πλην της Δυτικής Μακεδονίας) έχουν ορίσει ως κλάδο προτεραιότητας την αμπελοκαλλιέργεια που συμβάλλει θετικά στην κλιματική αλλαγή.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΟΣΟΕ, τα Σχέδια Βελτίωσης που θα υποβληθούν με επενδυτικό αντικείμενο (εκτός των άλλων) την εγκατάσταση αμπελώνα, θα μοριοδοτηθούν επιπλέον με 14%, ενώ επιπλέον μοριοδότηση θα υπάρξει και για αυτήν καθ΄ αυτήν την εγκατάσταση αμπελώνα.

Πρόκειται για ένα επιπλέον θετικό στοιχείο που προέκυψε (το στέλεχος της Ειδικής υπηρεσίας εφαρμογής του ΠΑΑ κ. Κ. Τσολακίδου το επιβεβαίωσε) κατά την διάρκεια της ημερίδας της ΚΕΟΣΟΕ, στις 8 Φεβρουαρίου 2018.

Θυμίσουμε ότι η Συνεταιριστική Ένωση απευθυνόμενη στους Περιφερειάρχες της χώρας, είχε ζητήσει τον ορισμό της αμπελοκαλλιέργειας ως κλάδο προτεραιότητας, προκειμένου να ανασταλεί η συρρίκνωση του ελληνικού αμπελώνα.

Πηγή: http://www.agrotypos.gr