Logo

Επίσκεψη Φρόσως Καρασαρλίδου σε συνεταιρισμούς

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφτηκε την Παρασκευή τους συνεταιρισμούς ΑΣ ΑΜΜΟΥ "ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ", ΑΣ ΜΕΣΗΣ, ΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των συνεταιρισμών, στελέχη και παραγωγούς. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και οι ζημιές τους στα ροδάκινα και νεκταρίνια.

Ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα αγροκτήματα μετά τις βροχοπτώσεις αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι συνεταιρισμοί με τις επιστροφές παραγγελιών και το αυξημένο κόστος διαλογής. Άκουσε τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να συμπεριλαμβάνει και άλλες αποζημιώσεις.

Ενημέρωσε ότι σε επαφή που είχε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα υπάρξει μία διευρυμένη σύσκεψη με Υπουργείο, ΕΛΓΑ και εκπροσώπους αγροτών σε μερικές ημέρες για να συζητηθεί το θέμα των φετινών ζημιών λόγω βροχοπτώσεων και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουν να αποζημιωθούν καθώς και η πληρωμή των περσινών ζημιών. Ενημέρωσε επίσης ότι θα υπογραφεί σύντομα η τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ, θα ακολουθήσει η έκδοση Υπουργικής Απόφασης του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, για να γίνει στη συνέχεια η πληρωμή του υπόλοιπου 30% από τις περσινές αποζημιώσεις

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb