Logo

Στοιχεία επικοινωνίας και ΑΦΜ πρέπει να δηλώσουν στους ΤΟΕΒ οι ιδιοκτήτες κτημάτων

Σύμφωνα με το άρθρο 66 Ν. 4546/2018 (ΦΕΚ 101), υποχρεούνται όλοι οι κτηματίες να υποβάλλουν στον οικείο ΤΟΕΒ, στην περιοχή δικαιοδοσίας του οποίου βρίσκονται τα ακίνητα ιδιοκτησίας τους, ΔΗΛΩΣΗ στοιχείων επικοινωνίας και του αριθμού φορολογικού μητρώου τους (Α.Φ.Μ.), μέσα σε δώδεκα μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσης διάταξης (12-06-2018).

Αν η χρήση του ακινήτου έχει παραχωρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο από τον ιδιοκτήτη του σε άλλο πρόσωπο και έχει συμφωνηθεί η καταβολή των οφειλών να γίνεται από το πρόσωπο αυτό, ιδιοκτήτης και παραχωρησιούχος υποβάλλουν κοινή δήλωση, που υπογράφεται και από τους δύο.

Όσοι κτηματίες ΔΕΝ υποβάλλουν την παραπάνω δήλωση (έντυπα χορηγεί ο Οργανισμός) μέσα στην προθεσμία που ορίζεται, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο ίσο με τις πάγιες εισφορές που οφείλουν για το αντίστοιχο διάστημα καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης. Στους υπόχρεους που υποβάλλουν ανακριβή δήλωση επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο ίσο με τις πάγιες εισφορές που αντιστοιχούν στο διάστημα από την υποβολή της ανακριβούς δήλωσης μέχρι τη διόρθωσή της

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb