Μπαρτζώκας: "Να αποζημιωθούν άμεσα και τα συμπύρηνα"

Με αφορμή τις αποζημιώσεις ροδάκινων από την βροχόπτωση του 2018, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας έκανε την εξής δήλωση: "Ο κατά συρροή εμπαιγμός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖA-ΑΝΕΛ κατά του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας συνεχίζεται αμείλικτος. Θύματα για μια ακόμη φορά οι παραγωγοί συμπύρηνων ροδακίνων, των οποίων η παραγωγή αποκλείστηκε από τις αποζημιώσεις των ροδακινοκαλλιεργειών για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις άκαιρες βροχοπτώσεις.

Ο αποκλεισμός αυτός είναι απαράδεκτος καθώς η παραγωγή των συμπύρηνων ροδακίνων υπέστη εξίσου μεγάλες ζημιές (όπως και των επιτραπέζιων που τελικά αποζημιώνονται με ψύχουλα, μέσω de minimis ενώ θα έπρεπε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ) απο τις ασθένειες που προκάλεσαν οι ίδιες βροχοπτώσεις και οι καλλιεργητές έχουν εξίσου μεγάλη απώλεια παραγωγής. Ένα γεγονός που εκτός των άλλων επιβεβαιώνουν και τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος.

Η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, με αποζημίωση και των συμπύρηνων ροδακίνων. Ο δε συνεχιζόμενος εμπαιγμός των αγροτών, από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Οι αγρότες δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση και αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν αξίζουν ούτε μια τέτοια κυβέρνηση".