Σε επικαιροποίηση του κανονισμού θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ - Πληρωμές αποζημιώσεων την Παρασκευή

O ΕΛ.Γ.Α. κατά τη συνεδρίασή του Διοικητικού του Συμβουλίου στις 13/12/2018 αποφάσισε να προχωρήσει σε διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση αναλογιστικής μελέτης με σκοπό την επικαιροποίηση του κανονισμού ασφάλισής του.

Ο ΕΛ.Γ.Α. λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία από την εφαρμογή της ΔΚ/Ε από το 2011, τις απόψεις των φορέων των αγροτών, αλλά και τις επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών και τις μεταβολές στο κλίμα, προχωράει σε μελέτες που θα του επιτρέψουν να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του προς τους ασφαλισμένους αγρότες διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του Οργανισμού και τον αλληλέγγυο χαρακτήρα του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Πληρωμή αποζημιώσεων

Αποζημιώσεις ύψους 3.897.431.64 θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, σε 3.619 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η πληρωμή αυτή αφορά κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος ζημιάς 2018, καθώς και ελάχιστες περιπτώσεις αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου που εκκρεμούσαν για το έτος ζημιάς 2017. Στην Ημαθία θα καταβληθούν 36.135 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι για το έτος ζημιάς 2018 καταβάλλεται το 70% των αντίστοιχων αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και το 100% των αντίστοιχων αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου.