Όχι στους αποκλεισμούς δρόμων από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας

Να μη συμμετάσχουν σε κινητοποίηση που θα περιλαμβάνει αποκλεισμό οδικών αξόνων αποφάσισαν οι αγρότες της περιοχής. Αυτό αποφασίστηκε κατά διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αλεξάνδρειας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου 2019 στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν απόψεις που είχαν να κάνουν τόσο με τη μορφή των κινητοποιήσεων όσο και με το χρόνο ενώ υπήρξε και ενημέρωση για το (σχετικά) πρόσφατο μέτρο – αλλαγές που έχουν σημειωθεί και σχετίζονται με το “δίπολο” ΤΟΕΒ – ΟΣΔΕ/ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αναλυτικότερα: όσον αφορά τις κινητοποιήσεις και τη μορφή τους επικράτησε η άποψη ότι είναι μάταιες οι καταλήψεις οδοστρωμάτων αφού δεν οδηγούν πουθενά με αποτελεσματικότητα παρά μόνο στη δυσαρέσκεια του κόσμου που μετακινείται. Προτάθηκε να γίνει αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα διαμαρτύρονται οι αγρότες και να υιοθετηθεί το “ευρωπαϊκό” μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο οι αγρότες αποκλείουν με τα τρακτέρ τους και διαμαρτύρονται στο κέντρο μεγαλουπόλεων ή πρωτευουσών περιφερειών.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε, είναι προτιμότερη η ύπαρξη δυνατών συλλόγων που θα λειτουργούν σε καθαρά διεκδικητικό πλαίσιο όλο το έτος και με συνομιλητές όλα τα εμπλεκόμενα με τα αγροτικά ζητήματα υπουργεία, γιατί είναι πιο αποτελεσματική.

Πηγή: https://e-periskopisi.gr