Παρέμβαση στον ΕΛΓΑ έκανε ο Αγροτικός Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» έκανε παρέμβαση την Τρίτη 30 Απρίλη το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και απαίτησε, λόγω του μεγάλου όγκου των δηλώσεων για τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις :

• την παράταση της υποβολής δηλώσεων.

• άμεσα και με ευθύνη του ΕΛΓΑ να προσληφθούν υπάλληλοι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να μην υπάρξουν πληγέντες παραγωγοί εκπρόθεσμοι.

"Είναι πέρα για πέρα άδικο ενώ πληρώνουμε υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ να μην υπάρχει ουσιαστική αντιχαλαζική προστασία, αλλά και να μπαίνουν οι παραγωγοί σε μια απίστευτη ταλαιπωρία. Είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί ο όγκος των δηλώσεων ζημιάς με δύο υπαλλήλους και δίωρα!

Τεράστια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αν και χρωστάνε 35 εκατ. Ευρώ το χρόνο από το 2012 δεν έχουν δώσει ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ. Ο οργανισμός λειτουργεί μόνο με τις δικές μας εισφορές και από αυτές πληρώνονται οι εργαζόμενοι, καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδά του, δίνονται ποσά σε μνημονιακές υποχρεώσεις και ό,τι μένει μοιράζεται σαν φιλανθρωπία στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους.

Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τους συνάδελφους αγρότες να συνειδητοποιήσουν πως ό,τι κατακτήσαμε ήταν μέσα από πολύμορφους αγώνες, πως η αδράνεια, η απογοήτευση, η ηττοπάθεια μόνο κακό μας κάνει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες που πληγήκανε από τις ζημιές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Εμείς εδώ θα είμαστε και θα διεκδικούμε όλα αυτά που δικαιούμαστε, γιατί πάνω από όλα είμαστε περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε" αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.