Την επανακαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο ζητά ο Τσαβδαρίδης

Την επανακαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Όπως υπογραμμίζει, η εν λόγω επιστροφή τους ΕΦΚ, με τρόπο δίκαιο και εξορθολογισμένο θα μειώσει δραστικά το κόστος παραγωγής και θα μεγεθύνει εντυπωσιακά την αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου, δίνοντας σημαντική οικονομική ανάσα στον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής.

Θυμίζει δε ότι η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο είχε καταργηθεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  με το 3ο μνημόνιο σταδιακά και σε 2 δόσεις, αρχικά κατά 50% την 1η Οκτωβρίου του 2015 και εν συνεχεία το υπόλοιπο 50% την 1η Οκτωβρίου του 2016.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η επανακαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και τη συμμετοχή των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα θα βοηθήσει ουσιαστικά την αγροτική οικονομία. Κρίνεται δε ως απαραίτητη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροτών μας καθώς στα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της ΕΕ το αγροτικό πετρέλαιο τυγχάνει μερικής ή πλήρους φοροαπαλλαγής, γεγονός, που νομοτελειακώς καθιστά τους Έλληνες παραγωγούς πιο ευάλωτους.