Στο συλλαλητήριο στην "Agrotica" ο Μαρίνος Αντύπας

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας Μαρίνος Αντύπας καλεί τους αγρότες – ισσες να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στα πλαίσια της «Αγρότικα» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φλεβάρη και ώρα 12:00μ. μπροστά στην εμπορική πύλη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: "Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 7 μήνες έχουν περάσει από την ανάδειξη της ΝΔ στην κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ποιος τώρα σαν αντιπολίτευση δεν λέει κουβέντα για αυτά που πραγματικά καίνε τους αγρότες, συνεχίζει να στηρίζει την ΚΑΠ της ΕΕ που μόνο δράματα εγγυάται για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παρά τις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης βρισκόμαστε σε πορεία ξεκληρίσματος μιας και το εισόδημά μας έχει δραματικά μειωθεί λόγω του εμπάργκο, της τεχνικής μείωσης των τιμών σε όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα. Το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και στον ΕΛΓΑ, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, σταβλικές εγκαταστάσεις, παραπέρα μείωση των ενισχύσεων  επιδοτήσεων.

Τα παζάρια των de minimes  (και ελάχιστον) δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση ανακούφιση για εμάς, αλλά εμπαιγμό και κοροϊδία και δίκαια χαρακτηρίζονται από τους αγρότες ψίχουλα.

Τα αιτήματά μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για να μπορούμε να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε, η κυβέρνηση και ο Υπουργός τα θεωρούν ανέφικτα, γιατί δεν το επιτρέπουν οι κανόνες της αγοράς. Κατώτερη εγγυημένη τιμή απολαμβάνουν όμως οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, οι εταιρείες ενέργειας κ.α.

Στο αίτημα μας για φθηνό πετρέλαιο, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τώρα που κυβερνάει, δεν υπάρχει λέει «δημοσιονομικός χώρος», υπάρχει όμως για τους εφοπλιστές, του μεγαλοξενοδόχους, τους κλινικάρχες. Είναι κραυγαλέα η διαφορά: 0,44 για τους εφοπλιστές, 1,40 για τους αγρότες. Λες και εμείς στα τρακτέρ μας καίμε αμμοχάλικο. Στα 0,60€ το λίτρο αγοράζουν το πετρέλαιο οι συνάδελφοι μας στην Ε.Ε., 2 και 3 φορές κάτω φυτοφάρμακα – λιπάσματα από εμάς.

Και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ ένα σκοπό έχει: το βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και τη συγκέντρωση της παραγωγής και γης σε λίγα χέρια.

Εμείς δεν έχουμε πλέον άλλο δρόμο από την αγωνιστική απάντηση, δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια, παραμερίζουμε την απογοήτευση, τη μοιρολατρεία, την αναμονή που σκόπιμα καλλιεργείται για να παροπλίσουν το αγροτικό κίνημα.

Παίρνουμε μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο της «Αγρότικα», καλούμε και τους εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας.

Διεκδικούμε:

Κάλυψη του εισοδήματος μας λόγω του εμπάργκο

Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από της άκαιρες βροχοπτώσεις των 3 τελευταίων ετών.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε

Μείωση του κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο

Αφορολόγητο όριο 12000€ και 3000€ για κάθε παιδί

Κοινωνική ασφάλιση. Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους".