Τι έθεσαν οι ροδακινοπαραγωγοί στον Μάκη Βορίδη (φωτογραφίες,βίντεο)

Μπορεί η συνάντηση με τον υπουργό να ολοκληρώθηκε άδοξα, ωστόσο οι αγρότες του δήμου Βέροιας πρόλαβαν και εξέθεσαν στον κ. Βορίδη τα προβλήματα που αφορούν το ροδάκινο. 

Αυτό που επισημάνθηκε ιδιαίτερα είναι ότι ενώ οι τιμές των ροδακίνων είναι στα επίπεδα της δεκαετίας του 1980, τα έξοδα που αφορούν την καλλιέργεια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Πιο ειδικά θέματα που τέθηκαν είναι ότι πρέπει να προσδιοριστούν οι ποσότητες που μπορούν να απορροφήσουν οι βιομηχανίες ώστε τόσο να παράγεται για να υπάρχει αξιοπρεπής τιμή. Αναφορικά με τον επιτραπέζιο ροδάκινο, αυτό που τονίσθηκε είναι ότι το εμπάργκο της Ρωσίας έχει ρίξει τις τιμές πολύ χαμηλά. 

Επίσης τέθηκε το θέμα των αλλοδαπών εργατών γης που πληρόνται με "μαύρα" επειδή δεν μπορούν να εργαστούν νόμιμα, η αναγκαιότητα αλλαγής κανονισμού του ΕΛΓΑ για να καλύπτονται ζημιές παθαίνουν οι παραγωγοί από τις αλλαγές του καιρού, η στρεμματική αποζημίωση στο θέμα της μη απορρόφησης των προϊόντων και η πάταξη του παραεμπορίου.

Να θυμίσουμε ότι την ώρα που επρόκειτο να πάρει τον λόγο και να απαντήσει ο Υπουργός, ενημερώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας του από την συγκέντρωση φίλων του ΠΑΟΚ κάτω από το Επιμελητήριο και αποχώρησε.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης οι δήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας Κώστας Βοργιαζίδης, Νικόλας Καρανικόλας, Παναγιώτης Γκυρίνης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Ηλίας Τσιφλίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου κ.α.

Δείτε στο βίντεο την 20λεπτη περίπου διαδικασία

View this gallery on Flickr