Αποζημιώσεις σε ροδακινοπαραγωγούς για το ρώσικο εμπάργκο

rodakino

Πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις αποζημιώσεις των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν το περασμένο καλοκαίρι από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και το ρωσικό εμπάργκο σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γεωργία Μπατσαρά. Στην ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι "για την εξέλιξη αυτή ο Υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Καρασμάνης ενημέρωσε τηλεφωνικά αργά το βράδυ της Τρίτης τη Γεωργία Μπατσαρά, λόγω του ενδιαφέροντος που η ίδια είχε δείξει για το θέμα σε όλη την προηγούμενη περίοδο που ο Υπουργός το διεκδικούσε στην Ε.Ε".

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο του Λάζαρου Τσαβδαρίδη. Σε αυτήν αναφέρει: "Ως αποτέλεσμα του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αλλά και της στενής συνεργασίας, όλους τους προηγούμενους μήνες του υπ. Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη προκειμένου να υπάρξει αποζημίωση από τις συνέπειες του Ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα και της Ημαθίας, που έπληξε βαριά το αγροτικό εισόδημα, ο κ. Τσαβδαρίδης ενημερώθηκε ότι οδηγούνται προς αίσιο τέλος οι σχετικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αρμόδιο Επίτροπο για τα αγροτικά θέματα για το ζήτημα αυτό.

Ως εκ τούτου, διαφαίνεται ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα καταβληθούν και στην Ημαθία οι σχετικές αποζημιώσεις, εξέλιξη η οποία οπωσδήποτε αποτελεί τεράστια ανάσα για τον αγροτικό μας κόσμο.

Επίκεινται επίσημες, λεπτομερείς ανακοινώσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης".