Νέα παράταση για τη δήλωση των σημείων υδροληψίας Αγροτικών και μη εκμεταλλεύσεων

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες σημείων υδροληψία από επιφανειακά ή υπόγεια συστήματα (πομόνες, γεωτρήσεις, πηγάδια κτλ), που πρέπει να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση δόθηκε νέα παράταση για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών.
Συγκεκριμένα:
Α. Δίδεται παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014 (από 15 Μαΐου 2014, που ήταν η αρχική προθεσμία) για υποβολή αίτησης εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ).
Β. Επιπλέον, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού παρατείνεται μέχρι 30 Ιανουαρίου 2015, από 30 Σεπτεμβρίου 2014 που ήταν η αρχική προθεσμία.
Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε χρήσιμη καθώς, παρά το ότι η απογραφή των σημείων υδροληψίας εξελίσσεται ομαλά, οι χρήστες αρδευτικού ύδατος αντιμετώπισαν ζητήματα με την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων τους που εξαρτώνται από την απογραφή και λήψη αδείας. Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τα δικαιολογητικά για την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων. Συγκεκριμένα, το διάστημα μέχρι την έκδοση του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1) δεν μπορεί να ξεπερνά τους 18 μήνες, από την 30η Νοεμβρίου 2014.
Τονίζεται ότι όσοι δεν φροντίσουν εντός των χρονικών ορίων της νέας παράτασης να δηλώσουν τις εκμεταλλεύσεις σημείων υδροληψίας που διαθέτουν, θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις του νόμου με επιβολή προστίμου. 
(Αιτήσεις υπάρχουν στο Δήμο Βέροιας Τμήμα Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων, Βικέλα 4, Βέροια – ισόγειο καθώς επίσης και στο διαδίκτυο (Απόφαση αριθμ. οικ. 145026/10.1.2014-ΦΕΚ Β’ 31/14-1-2014).