Ήρθε, είδε και απήλθε η ηγεσία του ΕΛΓΑ

exarxos meliki

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα – άλλωστε δεν είναι και μικρές οι ζημίες που προκλήθηκαν από την χαλαζόπτωση (και εδώ τίθεται το ερώτημα αν η χαλαζόπτωση θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν είχαν κινηθεί οι αρμόδιοι γρήγορα) – έγινε σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό κατάστημα στη Μελίκη συνάντηση μεταξύ αγροτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων που επισκέφτηκαν την περιοχή για να δουν ιδίοις όμμασι το μέγεθος των ζημιών.

Από την Αθήνα επισκέφτηκαν την περιοχή (προερχόμενοι από άλλες χαλαζόπληκτες περιοχές της χώρας) ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Βασίλης Έξαρχος και Αργύρης Μποτός αντίστοιχα, ενώ στη συνάντηση πέραν των ενδιαφερομένων αγροτών (στην αίθουσα βρέθηκαν και άνθρωποι που έχουν εκλεγεί σε αγροτικούς συλλόγους) παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Βενιόπουλος, η βουλευτής Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά, ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η συνάντηση δεν είναι η μοναδική που έχει γίνει στην περιοχή, αφού έχουν προηγηθεί και άλλες, νωρίτερα. Στο σύνολό τους οι τοπικοί παράγοντες και οι αγρότες απαίτησαν να γίνουν γρήγορα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες (καταγραφή ζημιών, επιβεβαιώσεις και καταβολή αποζημιώσεων) ώστε οι αγρότες να έχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δίκαια μια αποζημίωση που θα ανταποκρίνεται στο πραγματικό μέγεθος της ζημίας. Επίσης ζητήθηκε από τους παριστάμενους που είναι μέλη του ΔΣ του ΕΛΓΑ να εισηγηθούν ώστε να δοθεί προκαταβολή και να μην αναμένουν άπαντες το πότε θα τελειώσουν όλες οι διαδικασίες για να πάρουν έστω και ένα ευρώ.
.
Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης στις όποιες ευθύνες μπορεί να έχουν τόσο ο ΕΛΓΑ όσο και η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο της πρόληψης των χαλαζοπτώσεων με τα αεροπλάνα.

πηγή: www.e-periskopisi.gr 

φωτογραφία: Τάσος Ντομουχτσής - www.alexandreia-gidas.gr