Νέα Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία στην υπαίθρια πιπεριά με την εταιρία «ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ»

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς υπαίθριας πιπεριάς   του  Νομού Ημαθίας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία «ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ».

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στην καλλιέργεια της υπαίθριας πιπεριάς , αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την παραπάνω εταιρία.

Η εταιρία «ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ» έχει τις εγκαταστάσεις της στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και δραστηριοποιείται στην τυποποίηση και εμπορία πιπεριών, μανιταριών, ελιών κ.λπ, με βασικό στόχο να συνδυαστούν η άριστη ποιότητα των καρπών της ελληνικής γης, με τη φαντασία, τη γνώση και το μεράκι.

Είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρία, που έχει πραγματοποιήσει εδώ και 20 χρόνια μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία, προσανατολισμένη 100% στις Εξαγωγές (ισχυρή παρουσία σε 16 χώρες).

Σημείο αναφοράς στη λειτουργία της ΑΛΜΗ  αποτελεί ο  ποιοτικός έλεγχος, που ξεκινάει από το χωράφι και φτάνει μέχρι  την τελική συσκευασία. Μια διαδικασία που απαιτεί πολλή δουλειά και αφοσίωση, αλλά είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας, ειδικά όταν μία εταιρεία έχει να ανταγωνιστεί κολοσσούς στο χώρο της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρία.  

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.