tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας στις Βρυξέλλες με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, βιβλιοθήκες από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν με πλήθος κόσμου και με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την «Εβδομάδα του Κώδικα» (www.codeweek.eu).

Ο Οργανισμός Public Libraries 2030 (https://publiclibraries2030.eu) διοργανώνει κάθε χρόνο το «Generation Code: Born at the Library», όπου σε μια διαδραστική έκθεση παρουσιάζονται τα κορυφαία καινοτόμα ψηφιακά εκθέματα από δημόσιες βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την ΕΕ.

Στην Ευρώπη, οι 65.000 δημόσιες βιβλιοθήκες της αποτελούν έναν προσβάσιμο και ασφαλή χώρο για τα μέλη τους, παιδιά  και ενήλικες. Περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια υπήκοοι της Ε.Ε. παρακολουθούν μαθήματα ψηφιακής παιδείας στη βιβλιοθήκη τους και καταρτίζονται με βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας (η μοναδική ελληνική Βιβλιοθήκη). Στην έκθεση, παρουσιάστηκε από τον Υπεύθυνο Τεχνολογίας κ. Γιώργο Μπίκα, ένα δείγμα από τις δράσεις που το Veria Tech Lab της Βιβλιοθήκης διοργανώνει  για τα μέλη της.  Δράσεις Ρομποτικής, Virtual Reality, 3d Printing, Electric Circuits ήταν μερικές από τις δράσεις που ενθουσίασαν τους επισκέπτες της εκδήλωσης, παιδιά και ενήλικες. Το παρόν έδωσαν πλήθος ευρωβουλευτών απ’όλες τις χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν οι Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Αρβανίτης και Αλέξης Γεωργούλης.

Η παρουσία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του «Κέντρου δια βίου μάθησης Easy Education» που είναι υποστηρικτής μας για το 2019.

Βασικός δωρητής για το 2019 είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.).

Φωτογραφίες

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69