tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Υπερθέαμα Μικρασιατικού πολιτισμού για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας (φωτογραφίες, βίντεο)

Με επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση γιόρτασε τα 40 χρόνια λειτουργίας του ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας.

Η εκδήλωση – παράσταση μνήμης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Χώρου Τεχνών Βέροιας.

Η πρόεδρος του συλλόγου Τασούλα Παυλίδου χαιρέτισε την εκδήλωση και μίλησε για το ιστορικό σωματείο του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας και για την πλούσια δράση του, που κύριο σκοπό έχει την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και κοινό σημείο αναφοράς την προσφυγική καταγωγή.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονας, ως απόγονος Μικρασιατών, ο οποίος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του Συλλόγου Μικρασιατών και τονίζοντας ότι όλοι μας, Μικρασιάτες ή μη, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις αυτές τις δράσεις που πραγματοποιούνται στον τόπο μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο, ενός αποσπάσματος με τις σημαντικότερες στιγμές της 40χρονης πορείας του συλλόγου.

Στο πρώτο μέρος εμφανίστηκε η Χορωδία του συλλόγου, που ερμήνευσε μικρασιάτικα τραγούδια, υπό τη διεύθυνση του Ιορδάνη Κουτσιμανή.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν χοροί από το μικρό τμήμα του συλλόγου, ενώ συνέχισε το μεγάλο χορευτικό που χόρεψε χορούς της Μικράς Ασίας, του Ικονίου, της Καππαδοκίας, των Παραλίων Μικράς Ασίας – Κωνσταντινούπολης, και κλείνοντας, χορούς από διάφορες περιοχές.

Παράλληλα, ανάμεσα στα χορευτικά, οι θεατές παρακολούθησαν σε βίντεο, αποσπάσματα από την μακρόχρονη πορεία του συλλόγου, συμμετοχές του σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα ή το εξωτερικό, εκδρομές κ.α.

Μετά το πέρας του χορευτικού προγράμματος, όπου οι χορευτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και γι αυτό δικαίως απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, απονεμήθηκαν ευχαριστήρια αναμνηστικά και μπλουζάκια με το λογότυπο των 40 χρόνων, σε όσους προσέφεραν τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο.

Κλείνοντας, προβλήθηκε βίντεο ‘έκπληξη’, με στιγμιότυπα και πρόσωπα που πέρασαν από τον σύλλογο, αλλά και μελών του συλλόγου που έλειπαν στο εξωτερικό, στέλνοντας τις ευχές τους.

Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε το μουσικό σχήμα Μελωρυθμοί Ημαθίας, κι αποτελείται από τους:

Καλατής Αντώντης, βιολί

Κουτσιμανής Ιορδάνης, ούτι – τραγούδι

Γουδόνης Βασίλης, κανονάκι

Κουτσιμανή Άννα, λαούτο

Πανανόπουλος Φώτης, κρουστά

Λαγιώνη Κατερίνα, τραγούδι

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος εκδήλωσης: Πανανόπουλος Φώτης

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69