tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πλουσιότερος σε εμπειρίες επέστρεψε από την Κίνα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας «Αγία Παρασκευή»

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας «Αγία Παρασκευή», μετά από πρόκληση του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων (με πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη και Διευθύντρια του τμήματος Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών κα. Νία Κομπορόζου), ταξίδεψε στις 23 Ιανουαρίου 2020 με την 24μελή αποστολή του στην πόλη του Πεκίνου της Κίνας με σκοπό να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πεκίνου για τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς στο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Chaoyang International Spring Carnival. Μαζί ήταν η κα. Κομπορόζου καθώς επίσης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κα. Μπαλτατζίδου Δώρα.

Την αποστολή υποδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Rishun Jin (Vice President of the Beijing International Cultural Exchange Association) στον Διεθνή Αερολιμένα του Πεκίνου και συνόδεψε την αποστολή στο ξενοδοχείο όπου και θα διέμεναν τα μέλη της μαζί με τα υπόλοιπα φιλοξενούμενα συγκροτήματα.

Την ίδια βραδιά ωστόσο ο κ. Rishun κάλεσε τους αρχηγούς και εκπροσώπους όλων των φιλοξενούμενων συγκροτημάτων για να ανακοινώσει, με θλίψη αξίζει να σημειωθεί, ότι καθαρά για προληπτικούς λόγους και μετά από απόφαση της κυβέρνησης ματαιώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς. Ο λόγος βέβαια ήταν το γεγονός ότι έπρεπε να αποφευχθεί η συσσώρευση επισκεπτών και η πιθανή μετάδοση του ιού της γρίπης.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου παρέθεσε επίσημο δείπνο στους αρχηγούς και εκπροσώπους των αποστολών και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Gao Chunli (Director of Beijing Chaoyang District Culture and Tourism Bureau) ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους εξέφρασε και αυτός τη λύπη του για τη ματαίωση των εκδηλώσεων.

leykadia kina

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών και οι καλεσμένοι απόλαυσαν ένα λουκούλλειο γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα της κινέζικης κουζίνας και φυσικά πάπια Πεκίνου.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου έγινε παρουσίαση των παραδοσιακών προγραμμάτων των συγκροτημάτων στους εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής και στα άλλα συγκροτήματα. Ο σύλλογος των Λευκαδίων έκανε την έναρξη της βραδιάς με ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα παρουσιάζοντας χορούς της Νάουσας με το πρόγραμμα «Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας» που είχε προετοιμάσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ασύγκριτης ομορφιάς φορεσιά και τη μοναδικότητα του «προσώπου» της Νάουσας.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση του προγράμματος των υπόλοιπων χωρών και ο σύλλογος παρουσίασε το δεύτερο πρόγραμμα που είχε προετοιμάσει με Μακεδονικούς χορούς της περιοχής. Και με αυτό το πρόγραμμα ο σύλλογος απέσπασε θερμό χειροκρότημα και ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με τους χορούς που παρουσιάστηκαν όπως «Μακεδονία Ξακουστή», «Πουστσένο», και άλλα.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων και του δείπνου που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, έγινε η εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών και εκ νέου πρόσκληση για τις εκδηλώσεις της πρωτοχρονιάς του επόμενου έτους. Ο σύλλογος των Λευκαδίων απηύθυνε και αυτός πρόσκληση να επισκεφτεί η Κινέζικη αποστολή τα Λευκάδια, τη Νάουσα και την Ημαθία με την πρώτη ευκαιρία.

Εφόσον δεν θα πραγματοποιούνταν εμφανίσεις του χορευτικού συγκροτήματος ο σύλλογος αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα με την πρώτη διαθέσιμη πτήση όπως και έγινε στις 27 Ιανουαρίου 2020.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69