tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: Πραγματοποιήθηκε το Γ’ Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών

Στα πλαίσια των ΚΒ΄Παυλείων το Σάββατο 25 Ιουνίου, το απόγευμα, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας πραγματοποιήθηκε το Γ΄ Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών, με θέμα «Απεινόνιση και συντήρηση».

Αρχικά χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων . Έπειτα μετά την εισαγωγική ομιλία του προέδρου της συνεδρίας κ. Εμμανουήλ Τσιτούρα έλαβε χώρα η πρώτη εισήγηση με θέμα : «Ο τοιχογραφικός διάκοσμος του Ναού της Παναγίας Περιβλέπτου Βεροίας 15ος-18ος αιώνας συμβολή στη μεταβυζαντινή ζωγραφική » όπου ομιλητής ήταν ο Διδάκτωρ Θεολογίας κ.Βασίλειος Δερμεντζόγλου. Την δεύτερη εισήγηση έκανε η Ιστορικός και Διδάκτωρ Θεολογίας κ. Άννα Τιρικανίδου με θέμα «Η ιστορία και η Θεολογία των ενδυμάτων». Τέλος την τρίτη και τελευταία εισήγηση πραγματοποίησε ο Χημικός (Msc), συντηρητής αρχαιοτήτων & έργων τέχνης κ.Χρήστος Κατσίφας με θέμα «Επεμβατική συντήρηση φορητών εικόνων - το παράδειγμα συντήρησης εικόνας του Αγίου Νικολάου».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων βράβευσε τους Καθηγητές Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και απένειμε στους εισηγητές τα αναμνηστικά των ΚΒ΄Παυλείων.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο αρχιμ. Παύλος Σταματάς.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69