tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ντοκιμαντέρ "Η Μπάντα" θα προβληθεί στην Βέροια

Το ντοκιμαντέρ "Η Μπάντα" θα προβληθεί στο Εκκοκιστήριο Ιδεών την Πέμπτη 2 Μαΐου, στις 7.30μμ. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Το ντοκιμαντέρ "Η Μπάντα" είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και στη μνήμη των 353.000 που βρήκαν τραγικό θάνατο την περίοδο εκείνη.

Το ντοκιμαντέρ αφορά την απίστευτη ιστορία του Γιάννη Παπαδόπουλου, μέλος της φιλαρμονικής ορχήστρας της Κερασούντας που επιστρατεύτηκε βίαια από τον Τοπάλ Οσμάν.

Η ορχήστρα αυτή αποτελούνταν από δεκατρείς Έλληνες και τρεις Τούρκους. Ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις περιοδείες του Τοπάλ Οσμάν και να παίζουν τουρκικά εμβατήρια την ώρα που οι τσέτες έσφαζαν, βίαζαν και λήστευαν τους Έλληνες. Στο τέλος ο αιμοσταγής Τούρκος έδωσε εντολή και σφαγιάστηκε όλη η ορχήστρα. Ο μόνος που επέζησε ως εκ θαύματος ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα αλλά δεν ξανάπαιξε μουσική.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν από τα παιδιά και τα εγγόνια του Γιάννη Παπαδόπουλου με τη συμμετοχή 80 ηθοποιών και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Γιαννιτσών.

Η δημοσιογραφική έρευνα και η σκηνοθεσία για το ντοκιμαντέρ έγινε από τον δημοσιογράφο Νίκο Ασλανίδη, ενώ το επιμελήθηκαν ιστορικά ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ο Θεοδόσης Κυριακίδης και ο Λάζαρος Βασιλειάδης.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε στο 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η προβολή γίνεται δωρεάν.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69