tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδηλώσεις μνήμης από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ο θρήνος του ελληνισμού για την πτώση της Βασιλεύουσας στις 29 Μαΐου του 1453 συνοδεύεται από την τραγική κατάληξη και παράδοση αμαχητί της θρυλικής μας Τραπεζούντας στις 15 Αυγούστου του 1461.Για όλους τους Έλληνες αλλά ιδιαίτερα για τους Έλληνες της Μικρασίας και του Πόντου αυτά τα δύο θλιβερά γεγονότα σημάδεψαν την μετέπειτα πορεία τους με θρήνους, βάσανα και οραματισμούς που μεταφέρθηκαν μέσω παραδοσιακών τραγουδιών και ιστοριών μέχρι και σήμερα.

Το θεϊκό μήνυμα για τις δύο συμφορές ταράζουν την ποντιακή ψυχή αλλά ταυτόχρονα οι τραντέλλενες πρόγονοι μας ελπίζουν και στην ΄΄Ανάσταση΄΄του γένους. Για ένα μέρος του ελληνισμού αυτό έγινε το 1821,για ένα άλλο κομμάτι της Ελλάδας έγινε το 1912 ενώ ένα άλλο μέρος των αλησμόνητων πατρίδων μας περιμένει υπομονετικά να δει το φως της ελευθερίας, όπως μας λέει και η ποντιακή μούσα <<Η Ρωμιοσύνη και αν σκλαβώθηκε, θ΄αναστηθεί και πάλι...>>.

Μέχρι τότε εμείς οι απόγονοι των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου θα θυμόμαστε και θα τιμούμε τους άταφους νεκρούς μας δίνοντας υπόσχεση ότι δεν θα τους ξεχάσουμε. Έτσι λοιπόν παρά την πανδημία που πλήττει την πατρίδα μας και άλλαξε την καθημερινότητά μας θα πραγματοποιήσουμε και τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης ενόψει της 19ης Μαΐου με περιορισμένες δραστηριότητες και μόνο με ενδεικτική τη φυσική παρουσία μας σε όλες τις εκδηλώσεις και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα υγιεινής της πολιτείας, αλλά με την ψυχή μας να είναι εκεί στις αλησμόνητες πατρίδες μας'.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 -ΤΕΤΑΡΤΗ 20 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-5-2020
θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας (Αριστοτέλους 3, απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο) με σύνθημα «δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε».

ΤΡΙΤΗ 19-5--2020
θα λειτουργήσει περίπτερο ενημέρωσης στην πλατεία δημαρχείου με σχετικό έντυπο υλικό με θέμα τη γενοκτονία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-5-2020
Εκκλησιασμός και μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας Βεροίας και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνος δέησης και κατάθεση στεφάνου στην πλατεία Καπετανίδη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69