tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άνοιξαν τα μουσεία σε όλη την χώρα

Με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων άνοιξαν σήμερα 15 Ιουνίου 2020 τα μουσεία όλης της χώρας. 

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και στη συνέχεια το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, προκειμένου να δει ότι εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα ασφαλείας τα οποία πρέπει να προσαρμόζονται ανά μουσειακό χώρο. Την Υπουργό ξενάγησαν οι διευθύντριες των μουσείων κ. Αικατερίνη Δελλαπόρτα και κ. Μαρία Λαγογιάννη, αντίστοιχα.

"Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα", δήλωσε η κ. Λίνα Μενδώνη μετά την επίσκεψή της στα δύο μουσεία, "όπως ήταν και η 18η Μαΐου όταν άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία. Τα μουσεία έχουν απολύτως προσαρμοστεί στα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία οφείλουμε να τηρούμε προκειμένου να είναι ασφαλείς οι επισκέπτες μας, Έλληνες και ξένοι, και φυσικά οι εργαζόμενοι. Όλα τα αναγκαία μέτρα ακολουθούνται με μεγάλη υπευθυνότητα και επίδειξη προσωπικής ευθύνης.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία με βασικό σύνθημα "η ασφάλεια πρώτα" είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες, που μετά τον εγκλεισμό της πανδημίας θέλουν να απολαύσουν ασφαλώς το φετινό καλοκαίρι και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος. Η χώρα μας  έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα το οποίο μπορεί να καλύψει κάθε πολιτιστική αναζήτηση".

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ευχαρίστησε το προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού, των Εφορειών όλης της χώρας και των Μουσείων που διαχειρίστηκαν και αντιμετώπισαν τα μέτρα ασφαλείας με υποδειγματικό τρόπο. ​

Τα μουσεία είναι από σήμερα ανοιχτά με όλες τις αίθουσές τους. Ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας ισχύει μόνο για τις αίθουσες οι οποίες, λόγω περιορισμένης χωρητικότητας δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 10 άτομα.

Οι επισκέπτες, πριν από την είσοδό τους στα μουσεία, ενημερώνονται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική. Αντισηπτικά διαλύματα είναι διαθέσιμα σε όλους τους χώρους, ενώ με ειδικές σημάνσεις οριοθετούνται οι διαδρομές μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Ειδικές θέσεις -στάσεις έχουν σημανθεί για τις οργανωμένες ομάδες οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 10 άτομα μαζί με τον ξεναγό. 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που έχει προσληφθεί, τόσο μεγάλος αριθμός έκτακτου φυλακτικού προσωπικού- 1.650 άτομα- σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία πρόσληψης 186 ατόμων, μόνιμου φυλακτικού προσωπικού. Επομένως, το φυλακτικό προσωπικό επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες που τα πρόσθετα μέτρα δημιουργούν. 

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε ότι θα εγκατασταθεί ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει συναφθεί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ωστόσο, θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι διαγωνισμοί.

"Με τη χορηγία ωστόσο των 300.000 ευρώ την οποία εξασφαλίσαμε από το Ίδρυμα Ωνάση, δήλωσε η Υπουργός, ήδη το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων δρομολογεί ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μείζονα μουσεία της χώρας που έχουν εξαιρεθεί, όπως το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και σε μείζονες αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι η Ολυμπία και οι Δελφοί. Μέσα στο φθινόπωρο θα έχουν ηλεκτρονικό εισιτήριο", υπογράμμισε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.  

Πάντως, τις εντυπώσεις έκλεψε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το νέο, ανανεωμένο πωλητήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, το οποίο όπως τόνισε και η κ. Λίνα Μενδώνη, «δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ανάλογα των μεγάλων διεθνών  μουσείων, καθότι από την αρχή θέσαμε ως σκοπό να είναι τα πωλητήρια απολύτως ελκυστικά για τους επισκέπτες. Έχω πει πολλές φορές ότι ο μέσος όρος αγοράς για τον επισκέπτη μέχρι σήμερα είναι λίγο περισσότερο από μισό ευρώ. Επομένως, εάν καταφέρουμε φέτος, που είναι δύσκολη χρονιά, οι επισκέπτες να επενδύσουν, όχι μεγάλα ποσά, αλλά τρία έως πέντε ευρώ, αντιλαμβάνεστε ότι τα έσοδα από τα πωλητήρια αυτομάτως θα αυξηθούν".

Τέλος, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα δημοπρατηθούν και τα 18 πωλητήρια τα οποία τα προηγούμενα πέντε χρόνια ήταν κλειστά. Ο πρόεδρος του ΤΑΠ κ. Παναγιώτης Νταής, που ξενάγησε την Υπουργό, τόνισε ότι ήδη γίνεται σχεδιασμός για το 2021 προκειμένου να καλυφθεί όποιο έλλειμμα πωλητέων παρουσιαστεί στη φετινή χρονιά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69