tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παύλεια: «Παράδοση και Μουσική». Στ’ Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών

Στο πλαίσιο των ΚΕ΄ Παυλείων, την Κυριακή 9 Ιουνίου το απόγευμα στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο πραγματοποιήθηκε το ΣΤ’ Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών, με θέμα «Παράδοση και Τέχνη».

Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο τέλος απένειμε και τα αναμνηστικά των ΚΕ΄ Παυλείων στους ομιλητές και στις χορωδίες.

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η κ. Μαρία Ζουμπούλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Η έννοια της παράδοσης, μια σημασιολογική προσέγγιση».

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο κ. Νίκος Ορδουλίδης, εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Παράδοση και καινοτομία στην ψαλτική: Σακελλαρίδης και Ψάχος».

Τρίτος ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Κοκκώνης, αναπληρωτής καθηγητής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η ψαλτική και το δημοτικό τραγούδι».

Χρέη προέδρου ανέλαβε ο Άρχων Μαΐστωρ της ΜΧΕ και Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Ορδουλίδης.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τρεις χορωδίες.

Συμμετείχαν οι χορωδίες των Συλλόγων Ιεροψαλτών των Ιερών Μητροπόλεων α) Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας υπό την διεύθυνση του κ. Βασίλειου Δόντσιου, β) Ν. Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Καραμούζα και γ) Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας υπό την διεύθυνση του κ. Ιορδάνη Ζερδαλή.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

{jlex}flickr:72157709013219721{/jlex}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69