tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Έφυγε" ο μουσικός - συνθέτης Κώστας Μπραβάκης

"Έφυγε" χθες αργά από την ζωή, σε ηλικία 58 ετών, από λοίμωξη ο μουσικός / συνθέτης Κώστας Μπραβάκης. Ο Κώστας Μπραβάκης ζούσε στην Θεσσαλονίκη και εκτός από τα μαθήματα μουσικής που έκανε, έχει γράψει έργα οργανικής και φωνητικής μουσικής, αρκετά εκ των οποίων έχουν εκδοθεί σε δίσκους και βιβλία.

Μαζί με την σύζυγό του Εύα Ιεροπούλου ίδρυσαν στην Βέροια την μουσική σχολή "Ωδείο Φίλιππος".

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Κώστα Μπραβάκη αναφέρει: "Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό, θείο και φίλο Κώστα Μπραβάκη, που χάσαμε σήμερα 15/6/20 σε ηλικία 58 ετών, θα αποχαιρετήσουμε αύριο Τρίτη 16/6/20 και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της Ελιάς στη Βέροια και την Τετάρτη 17/6/20 και ώρα 14:00 στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

Αντί στεφάνου μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό "Πρωτοβουλία για το παιδί".

Το βιογραφικό του Κώστα Μπραβάκη

Ο Κώστας Μπραβάκης γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1962. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν δίπλα σε παραδοσιακούς οργανοπαίχτες. Αργότερα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε αρμονία, αντίστιξη φούγκα και κιθάρα. Παράλληλα πήρε μαθήματα jazz κιθάρας και θεωρίας από τον Κώστα Σαπαλίδη, απόφοιτο του Los Angeles Institute of Technology. Το ίδιο διάστημα δημιούργησε το συγκρότημα Νώε με το οποίο εξέδωσε δύο δίσκους και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα.

Το 1993 γράφτηκε στην τάξη σύνθεσης του Θόδωρου Αντωνίου, από τον οποίο πήρε και μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας. Το 1998 αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και Β' βραβείο.

Εργα του έχει ερμηνεύσει η συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νίκης, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και άλλα σύνολα.

 Το Σεπτέμβρη του 1998 βραβεύτηκε στο διαγωνισμό σύνθεσης για κρουστά όργανα που έγινε στα πλαίσια του Α΄ Διεθνούς Φεστιβάλ κρουστών οργάνων στη Θεσσαλονίκη. Εχει γράψει έργα για μικρά και μεγάλα σύνολα, σόλο όργανα και κύκλους τραγουδιών. Από το 1993 εργάστηκε στην Βέροια στο Ωδείο Φίλιππος του οποίου ήταν ιδρυτής. Ήταν μέλος της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Δισκογραφία:

- Νώε ANO KATO Records 1987,μουσική σύνθεση και στίχοι

- Nώε, η γιαγιά Ειρήνη ΛΥΡΑ 1990 μουσική σύνθεση και στίχοι

- Το μπλε παλτο Ωδείο Φίλιππος 1998, συμμετοχή σε δίσκο με τραγούδια μαθητών, καθηγητών του Ωδείου και λοιπών καλλιτεχνών της πόλης.

- Δικαίωμα στη ζωή 1999, Ωδείο Φίλιππος, Νομαρχία Ημαθίας, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες σε τραγούδια του ίδιου και του Παγκράτη Παυλίδη.

- Οταν κοιτάς ανατολή... κρυφά παρηγοριέμαι ANO KATO Records 2000

- Δέκα «ιδιωτικά» τραγούδια με επιρροές από τις εξ ανατολών καταβολές του.

- Κώστας Μπραβάκης - Χρήστος Βερνάρδος - Βασίλης Βαλαβάνης σε έργα για κιθάρα συνθετών του 20ου αιώνα ΑΝΟ ΚΑΤΟ records

bravakis kostas

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69