Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Χωρίς Αερόσακο" του Γαβριήλ Αλεξάνδρου στη Βέροια

 

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας και ο Κοι.Σ.Π.Ε. «ΔΕΣΜΟΣ», με την χορηγία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, παρουσίασαν το βιβλίο "Χωρίς Αερόσακο" του συγγραφέα Γαβριήλ Αλεξάνδρου των εκδόσεων «Ιωλκός» στο Κέντρο «ΕΛΙΑ».

Χαιρετισμό απεύθυναν οι Γιώργος Σαλιάγκας  Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, ο Ηλίας Γραμματικόπουλος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «ΔΕΣΜΟΣ» και ο  Σωτήρης Κουπίδης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κοι.Σ.Π.Ε.

Την παρουσίαση του βιογραφικού μυθιστορήματος ανέλαβαν οι τέσσερις φίλες του συγγραφέα. Η συγγραφέας Εύα Παυλίδου, η ποιήτρια Μαρία Φουσταλιεράκη, η οποία αφιέρωσε στον συγγραφέα ένα ποίημα με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου, η συγγραφέας - ποιήτρια Ελένη Βεζύρογλου και η Ψυχολόγος Δέσποινα Πλουσίου.

Όπως ανέφεραν, πρόκειται για μια βιωματική κατάθεση του συγγραφέα που αποτελεί έναν οδηγό συναισθηματικής επιβίωσης.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια που ερμήνευσε ο συγγραφέας με τη συνοδεία του κιθαρίστα Κωστή Χαλάτση. 

Μέρος των εσόδων του βιβλίου διατέθηκαν στον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην Αμερική ο Αλέξανδρος γνώρισε το διωγμό στα δεκαοκτώ του όταν ένα παγωμένο βράδυ του Νοέμβρη βρέθηκε στο δρόμο. Μετά από βάναυσες δυσκολίες κατάφερε όχι μόνο να βγει αλώβητος, αλλά και να πετύχει.

Μια μοιραία γνωριμία τον έσπρωξε στον κόσμο της μουσικής. Εκεί θα τον περίμεναν απίστευτες διαδρομές που του απέδειξαν ότι ήταν ένας ευλογημένος άνθρωπος, που στις πιο αντίξοες στιγμές του, μπορούσε να βρίσκει από μηχανής θεούς που θα του συμπαραστέκονταν, αναπληρώνοντας το κενό ενός ανύπαρκτου πατέρα.

Μετά από χρόνια, πριν τα 30 του, κι ένα χρόνο μετά από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, θα ανακάλυπτε και τη φριχτή, πικρή αλήθεια πίσω από το επίθετό του…

Ο Γαβριήλ Αλεξάνδρου στο βιογραφικό μυθιστόρημα «Χωρίς αερόσακο» ταξιδεύει τους αναγνώστες με ασφαλιστικές δικλείδες, πολύτιμες εμπειρίες, έρωτα, ακραία συναισθήματα, μεθυστικές μυρωδιές, ανεξίτηλα σημάδια, που κάνουν τη ζωή το πιο συναρπαστικό ταξίδι…