Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου θα παρουσιάσει στην Βέροια το νέο του βιβλίο

Στον πολυχώρο «ΕΛΙΑ» της Βέροιας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.00 η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου που έγραψε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τίτλο «Ορκίζομαι» και θέμα την επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του ισχύοντος Συντάγματος.

Η επιλογή της Βέροιας οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρείται η «πρωτεύουσα» του βιβλίου της Μακεδονίας, μιας και η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης είναι η πιο σύγχρονη και ενημερωμένη που υπάρχει στην Ελλάδα και δικαίως θεωρείται παγκόσμιο πρότυπο.

Το βιβλίο «Ορκίζομαι» δεν είναι ένα ακόμη «προϊόν» που υπακούει στους κανόνες της αγοράς, αλλά μια αφετηρία διαλόγου του Βουλευτή και Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εμβάθυνσης της ποιότητας της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Στα κεφάλαιά του εστιάζει στην απαίτηση των καιρών το Σύνταγμα να γίνει πιο «αυστηρό» ως προς την αποτελεσματικότητά του και πιο «ανοικτό» όσον αφορά στον πολιτειακό μας προσανατολισμό. Επίσης καταγράφει την ιστορική εξέλιξη των Ελληνικών Συνταγμάτων από το 1822 μέχρι σήμερα και καταλήγει με την παρουσίαση δεκαεννέα συγκεκριμένων προτάσεων για τη βελτίωση του.

Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου στον επίλογο του βιβλίου του: «Αταλάντευτος στόχος μας και ένας από τους βασικούς προσανατολισμούς της Πολιτείας, μέσω της Αναθεώρησης του Συντάγματος, πρέπει να είναι η διαρκής ενίσχυση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο και η σφυρηλάτηση μιας νέας σχέσης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη-πολιτικής και πολίτη-κράτους, η οποία θα ανατρέπει το σημερινό τεκμήριο ενοχής που περιβάλλει τα κόμματα και τους πολιτικούς».

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11.00, ο κ. Καράογλου θα παρουσιάσει το βιβλίο του στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Δ του ΟΛΘ.