Μήνυμα ανθρωπιάς στο βιβλίο της Ε. Δόμανου "Αγγίζοντας το αύριο"

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το νέο βιβλίο της Ελένης Δόμανου "Αγγίζοντας το αύριο". Για το βιβλίο μίλησαν ο Αλέκος Χατζηκώστας, δημοσιογράφος-συγγραφέας και ο Αλέξανδρος Ακριτίδης, συγγραφέας-πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης.

Ο κ. Ακριτίδης παρατήρησε στροφή της συγγραφέως στην θεματολογίας της και πέρασμα σε κοινωνικά θέματα που αφορούν μεγάλο μέρος της κοινωνίας. "Είναι ένα κοινωνικό βιβλίο. Η συγγραφέας γνωρίζει καλά το θέμα (αυτισμός). Είναι ένα βιβλίο γεμάτο φύλακες αγγέλους. Η γλώσσα κυλά σαν γάργαρο νερό, δεν έχει ανούσιες εκφράσεις και δεν αφήνει τον αναγνώστη να πλήξει. Μόνο κερδισμένοι θα βγουν οι αναγνώστες διαβάζοντάς το" είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Ακριτίδης.

domanou1

Ο δεύτερος ομιλητής, ο Αλέκος Χατζηκώστας, έκανε μια αναφορά στην σημασία της λογοτεχνίας και στα οφέλη που προσφέρει στον αναγνώστη και για το βιβλίο είπε ότι φωτίζει την γυναικεία ψυχολογία και ζωή, διεισδύει με ρεαλισμό και ευαισθησία στην ψυχή της ηρωίδας και αναδεικνύει προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας.

Η συγγραφέας από την πλευρά της σημείωσε ότι εμπνεύστηκε από την δική της ζωή και επέλεξε την πρωταγωνίστρια του βιβλίου (η οποία νιώθει μοναξιά) και αναζήτησε έναν σκοπό για να βγάλει την ηρωίδα από την σπηλιά της μοναξιάς της. Ο σκοπός αυτός ήταν ένα φανταστικό αυτιστικό παιδί το οποίο την βοήθησε να αποβάλει τα άσχημα συναισθήματα. Από την πλευρά της η ηρωίδα, κέρδισε την εμπιστοσύνη του παιδιού, έμεινε δίπλα του, το βοήθησε να καταλάβει τον κόσμο μας και έγιναν αχώριστοι. "Τα μηνύματα που θέλησα να στείλω ήταν ότι οφείλουμε να στηρίξουμε τα παιδιά με αυτισμό κι όχι να δείχνουμε λύπη ή περιφρόνηση. Το άλλο μήνυμα είναι ότι αν το σκηνικό της ζωής μας δεν μας αρέσει, μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή" είπε η συγγραφέας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ελένη Δόμανου γεννήθηκε στα Ριζώματα Ημαθίας, ένα χωριό στα πανέμορφα Πιέρια Όρη. Κατοικεί στη Βέροια κι έχει τρία παιδιά. Πρώτη συγγραφική της απόπειρα ήταν το μυθιστόρημα «Τόσα λίγα για πολύ καιρό» από τις εκδόσεις iWrite. Το «Αγγίζοντας το αύριο» είναι το δεύτερο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

domanou2

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Μαρίνα είναι μια πενηντάχρονη κυρία που ζει μόνη της αφού ο άντρας της σκοτώθηκε σε ατύχημα πριν από πολλά χρόνια και οι γιοι της ζουν και εργάζονται μακριά από την πόλη της. Η ζωή της αλλάζει ριζικά όταν δίπλα της μετακομίζει η Ιωάννα με τον μικρό της γιο, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Αφοσιώνεται στη φροντίδα του μικρού και αισθάνεται χρήσιμη έπειτα από πολύ καιρό. Όμως το παρελθόν δεν έχει τελειώσει μαζί της. Της χτυπάει την πόρτα φέρνοντας ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα μαντάτα. Θα καταφέρει να νικήσει τις σκιές και να βγει ξανά στο φως; «Αγγίζοντας το αύριο». Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα και τις δεύτερες ευκαιρίες.