Το βιβλίο του Θοδωρή Δεύτου ''Είμαι πολίτισσα τζάνουμ'' θα παρουσιαστεί στην Βέροια

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, οι εκδόσεις Ωκεανός και το  Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου για την Κωνσταντινούπολη του συγγραφέα των BestSellers κ. Θοδωρή Δεύτου ''Είμαι πολίτισσα τζάνουμ'' στο Παύλιο Πολιτιστικό Κέντρο, το Σάββατο 27 Μαΐου στις 7:30 μ.μ.

Το βιβλίο θα προλογίσει ο Μητροπολίτης Βεροίας - Ναούσης και Καμπανίας κ.κ Παντελεήμων. Για το περιεχόμενο του βιβλίου θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός κ. Φώτης Πανανόπουλος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η κ. Τάνια Πανανοπούλου. Η εκδήλωση θα κλείσει με την χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών που θα τραγουδήσει τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, με χοράρχη την κ. Κατερίνα Λαγιώνη.

Στο τέλος ο συγγραφέας κ. Θοδωρής Δεύτος θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Όλα καλά, χρυσά και άγια, είναι καμωμένα σ’ αυτήν την Πόλη, αλλά όταν πέφτει εκείνη η παρατεταμένη υγρασία, το ισλακλίκ όπως το λένε εδώ οι ντόπιοι, με πονάνε όλα μου τα κόκκαλα, με πηρονιάζει μέχρι την καρδιά!

Η Πόλη είναι φημισμένη για την ομίχλη, τις βροχές και τις αστραπές της. Όταν όμως πέφτει αυτή η ρημάδα η ομίχλη, δεν βλέπεις ούτε την μύτη σου!...

Όταν έχει βοριά, μέχρι κάτω τα Πριγκηπόνησα μπορώ να ατενίσω, και τότε η ψυχή μου ανοίγει σαν τριαντάφυλλο εκατόφυλλο! Τι να σε πω, αυτή η θέα είναι μοναδική, αξεπέραστη! Όποιος δεν την έχει διεί, χάνει τζάνουμ, χάνει!”

Είναι η Έλσα, η κοσμοπολίτισσα Ρωμιά της Πόλης, που μας σεργιανάει με τις αναμνήσεις της, με τις υπέροχες περιγραφές της για την Βασιλεύουσα, με τους παράξενους αλλά ξεχωριστούς έρωτες της, με τα γλέντια, τα πάθη, τις προσδοκίες..... Μαζί της κι η Ρωξάνη, η μεγάλη αρχόντισσα του Πέραν, που ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της σαν παραμύθι, ...ένα παραμύθι όμως που οι απόγονοι των Νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ, το μετέτρεψαν σε εφιάλτη...

Μέσα από την αφήγηση των δύο γυναικών, αναδύεται η ίδια η Κωνσταντινούπολη των Ρωμιών, λαμπρή, μεγαλοπρεπής, πλανεύτρα. Μια πόλη μαγική κι ανεπανάληπτη, χαραγμένη ανεξίτηλα στις μνήμες όσων την έζησαν και όσων την ποθούν...

Ένα ακόμη συναρπαστικό μυθιστόρημα
που αφηγείται με ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή τριών γενεών
μιας οικογένειας Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης,
από τον συγγραφέα του bestseller, Τραπεζούντα, το Διαμάντι της Ανατολής

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1957. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση από το 1986- 2015. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιλίου από το 2006. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου (2001-2011), Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Ιλίου την περίοδο 2008-2010 και Πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και 'Αθλησης από το 2010-2014. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 2004.

Το έργο του:

• Ο Ηπειρώτικος Γάμος, 2004 (λαογραφικό)
• Μη Ρωτάς Γιατί, 2006 (ιστ. μυθιστόρημα)
• Σμύρνη Συγγνώμη, 2008 (ιστορικό μυθιστόρημα)
• Μήπως Αγάπησα Λάθος Πατρίδα;, 2011 (ιστ. μυθιστόρημα)