Ο συγγραφέας Γιώργος Δάμτσιος παρουσίασε στην Βέροια το βιβλίο το "Τρίπτυχο των Ευχών" (φωτογραφίες, βίντεο)

Το νέο του βιβλίο, το "Τρίπτυχο των Ευχών" παρουσίασε στην Βέροια ο Ναουσαίος συγγραφέας Γιώργος Δάμτσιος. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ και στην παρουσίαση μίλησαν γι αυτό οι συγγραφείς Ευαγγελία Παπανίκου και Αλέξανδρος Ακριτίδης και φυσικά ο ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βούλα Κοτσάλου ενώ την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης είναι ο Γιάννης Τζιουμάκης, ο οποίος προλόγισε και τον συγγραφέα.

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από το νέο βιβλίο και πρόσθεσε ότι ο συγγραφέας γράφει πολύ αξιόλογα. Για το βιβλίο σημείωσε ότι είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας που το διαπερνούν ανθρωπιστικά και φιλοσοφικά ζητήματα. 

Η Ευαγγελία Παπανίκου επεσήμανε ότι το βιβλίο κρύβει πολλά περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε, μας αρπάζει και μας οδηγεί ολοκληρωτικά σε ένα οδοιπωρικό εσωτερικής αναζήτησης.

Ο συγγραφέας Γιώργος Δάμτσιος αναφέρθηκε στην ηρωίδα του βιβλίου και είπε ότι είναι ένα άσχημο κορίτσι που αναζητά τρόπο να βελτιώσει την εξωτερική της εμφάνιση και όταν βρίσκει την ευκαιρία διαπιστώνει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση στο βίντεο

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Για τη νεαρή Εύη Καστώνη, η διαµονή σε ένα αποµονωµένο και ορεινό χωριό όπως η Δρύπη είναι σκέτο µαρτύριο. Η άσχηµη εξωτερική της εµφάνιση και το καταρρακωµένο της ηθικό την έχουν οδηγήσει στο περιθώριο. Πλέον κάθε της πέρασµα από την πλατεία του χωριού µπορεί να γίνει η αφορµή για ένα ακόµα επεισόδιο γελοιοποίησης και εκφοβισµού.

Η ευκαιρία για την απόλυτη ανατροπή έρχεται όταν εντοπίζει ένα παράξενο αντικείµενο. Ένα φυλακτό που µοιάζει ικανό να εκπληρώσει την κάθε της επιθυµία. Πλέον µπορεί να γίνει πραγµατική καλλονή, ενώ έχει τη δυνατότητα να εκδικηθεί τον χειρότερο βασανιστή της και να διεκδικήσει τον άντρα των ονείρων της. Μόνο που για κάθε της επιθυµία, το φυλακτό απαιτεί από εκείνη και από µία µικρή εξυπηρέτηση. Μία δοκιµασία. Η οποία είναι τελικά ικανή να την αλλάξει ανεπανόρθωτα.

Πόσο µακριά θα φτάσει για να κερδίσει τα όσα ονειρευόταν από µικρό παιδί; Πόση από την ανθρωπιά της θα κινδυνέψει να χάσει;

Ο µόνος που γνωρίζει την απάντηση είναι ο παράξενος ένοικος του Τρίπτυχου των Ευχών...

{jlex}flickr:72157681612567073{/jlex}