Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας

Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!

Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα.

Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Σας περιμένουμε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας για ένα δημιουργικό καλοκαίρι.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017
Εγγραφές από Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Παρασκευή 16 Ιουνίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Γιορτή έναρξης». Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο. Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, φωτογραφίζουμε διαφορετικά σημεία και φανταζόμαστε τις περιπέτειές μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε... σημείο. Τέλος φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού με τις σημαντικές ημερομηνίες της βιβλιοθήκης. Για παιδιά 6-12. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 19 Ιουνίου, 6.00-7.30 το απόγευμα
«Σημεία και τέρατα». Συναντήσεις με όλα τα τέρατα των παραμυθιών και των μύθων. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 21 Ιουνίου, 6.00-7.30 το απόγευμα
«Οι φάροι σημεία στη θάλασσα». Οι φάροι αφηγούνται ιστορίες τρικυμίας, καταιγίδων, ναυαγίων. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 22 Ιουνίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Σημεία συνάντησης – Λογοτεχνικές συναντήσεις από ζώο σε ζώο». Τα ζώα του δάσους βγήκαν από τις σελίδες τους και το ένα συναντάει το άλλο στα κόκκινα σημεία συνάντησης της βιβλιοθήκης. Για παιδιά από 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 26 Ιουνίου, 6.00-7.30 το απόγευμα
«Σημείο, γραμμή, επίπεδο». Στο ατελιέ του Βασίλι Καντίνσκι. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 27 Ιουνίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Εργαστήριο emoticons». Χρησιμοποιώντας σημεία στίξης, γράμματα και αριθμούς φτιάχνουμε εκφράσεις προσώπων. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 28 Ιουνίου, 6.00-7.30 το απόγευμα
«Η Χιονάτη και τα σημεία». Αφήγηση της ιστορίας με τον τρόπο της εικαστικού Warja Lawater. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 29 Ιουνίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Twister – ένα παιχνίδι με σημεία». Μια πρόκληση ισορροπίας και ευλυγισίας με χέρια και πόδια από σημείο σε σημείο. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή
σε ένα εργαστήριο και σε ένα ως επιλαχόντες.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες
να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές
δραστηριότητες είναι περιορισμένος.

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή
στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr