Παρουσιάστηκαν στην Βέροια η ποιητική συλλογή "Αποτυπώματα" και το μυθιστόρημα "Πάροδος Μουσών 9" της Β. Αποστολοπούλου

Οι εκδόσεις Πνοή παρουσίασαν στην Βέροια, στον μικρό πολυχώρο ''εκτός χάρτη'' της papatzikou art-gallery, την συλλογή ποιημάτων "Αποτυπώματα" και το μυθιστόρημα "Πάροδος Μουσών 9" της Βασιλικής Αποστολοπούλου".

Την εκδήλωση συντόνισε η Βίκυ Παττατζίκου.

Για το μυθιστόρημα "Πάροδος Μουσών 9", η εκδότης Κάκια Ξύδη σημείωσε ότι το δεύτερο έργο μιας τριλογίας (το πρώτο έργο είναι "Το βαλς μιας ζωής", το τρίτο θα γραφτεί στο μέλλον) και πρόσθεσε ότι οι ήρωες του έργου κινούνται σε σοκάκια της Βέροιας (Κυριώτισσα, Μπαρμπούτα, Άγιος Αντώνιος). Για την πλοκή του έργου, μίλησε η Μαριάνα Χειμωνίδου-Γκαβαϊσέ, ενώ η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα.

Για την ποιητική συλλογή "Αποτυπώματα"μίλησε η συγγραφέας Βασιλική Αττοστολοττούλου. Εξομολογήθηκε στο κοινό ότι ξεκίνησε να γράφει ποίηση τα τελευταία χρόνια (μετά το 2010) και υπογράμμισε ότι εμπνέεται είτε από οικογενειακές στιγμές και καταστάσεις είτε από μεγάλα γεγονότα. "Κάθε ποίημα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής που μιλά διαφορετικά στην ψυχή του καθενός" σχολίασε και διάβασε ποιήματα της συλλογής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο "Πάροδος Μουσών 9"

Τρία κορίτσια, τρεις αδελφές, τρεις μούσες. Η Μέλπω, η Θάλεια, η Κλειώ. Μια μάνα, η Ουρανία, που παλεύει μόνη να τις αναστήσει. Ένας γάμος στην Αμερική για την Μέλπω, ένας θυελλώδης έρωτας και πολλές ανατροπές στη ζωή της Θάλειας, μια υιοθεσία και μια σχέση κόντρα στο κατεστημένο για την Κλειώ. Και η Ουρανία, πάντα δίπλα στις θυγατέρες της, να παλεύει με θεούς και δαίμονες για να τις προφυλάξει.

Δεκαετίες ’60 και ’70 σε μια αυλή στην πάροδο Μουσών 9, στην πανέμορφη Βέροια. Μικρά, γραφικά σπιτάκια τριγύρω και μια θεόρατη μουριά στη μέση. Ποια πορεία σχεδίασαν οι Μοίρες για τα τρία κορίτσια; Σε ποια μονοπάτια άφησαν τα χνάρια τους οι Μούσες;

Διαδρομές απρόβλεπτες, πορείες τεθλασμένες. Με μόνο σταθερό σημείο αναφοράς έναν αριθμό: το εννιά στην πάροδο Μουσών.

Λίγα λόγια την συλλογή ποιημάτων "Αποτυπώματα"

Στιγμές με φόρτιση συναισθηματική.

Κι άλλες ευφορίας ανεκτίμητες.

Στιγμές που σου χαμογελούν.

Κι άλλες που σε θλίβουν.

Στιγμές που περνούν και χάνονται.

Κι άλλες που αφήνουν αχνάρια ανεξίτηλα.

Έτσι είναι τούτα δω τα ποιήματα.

Αποτυπώματα στιγμής.

Αποτυπώματα ψυχής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ

Η Βασιλική Αποστολοπούλου γεννήθηκε στη Βέροια, με καταγωγή από την Πελοπόννησο και μετέπειτα έζησε στη Αθήνα.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε το ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έως τον Δεκέμβριο του 2013, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Ζει πια μόνιμα στο Λαγονήσι

Τον Δεκέμβριο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο το ''Το βαλς μιας ζωής''.

Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές μια νουβέλα και μια συλλογή διηγημάτων.

{jlex}flickr:72157690603542790{/jlex}